Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 8 april 2018

Mischling av Affinity Konar

Mischling av Affinity Konar


Det här var en riktigt obehaglig bok. Den handlar om tvillingarna Pearl och Stasha som hamnar i Mengele Zoo, den plats i Auschwitz där de experimenterar på tvillingar. De kallas för mischling som i nazisternas ögon var en blandning av jude och ickejude. Det är så flickorna förklarar det i boken.

Trots att det är otäckt att läsa om flickornas förändring känns det trots allt inte som om jag är i koncentrationslägret hela tiden. Jag har skrivit två böcker om Andra världskriget, båda utspelar sig i Auschwitz, som var en skrämmande plats. Ibland känns det som flickorna är hemma på sin egen gata och lekar, eftersom jag saknar miljöskildringarna. Visst är det hemskt när en av flickorna ser en vägg fullspikad med ögon, men allt annat runt omkring, jag får ingen riktigt bild av det.

Ändå är boken en obehaglig läsning, på grund av experimenten som beskrivs, och genom flickornas förändringar. Även om boken är omtalad får den inte full pott av mig.


År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden.

Affinity Konar (född 1978) växte upp i Kalifornien med polsk-judiska rötter. Hon har examen från San Francisco University och Columbia University i New York och debuterade 2009 med romanen The Illustrated Version of Things.


Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!