Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 11 april 2018

Förälskat mig i Råå Helsingborg

Förälskat mig i Råå Helsingborg

I måndags höll jag skrivarkurs på Kulturprogrammet i Karlskrona, därefter satte jag mig i bilen och körde ner till Råå utanför Helsingborg. Det var 21 grader varmt ute, ingen luftkonditionering i bilen så det blev rätt hett, men jag njöt av solen och värmen. Precis när jag skulle svänga av från motorvägen stod en bil i brand. Stora eldslågor slog upp mot himlen. En brandbil hade redan anlänt, vägen var avspärrad och flera brandbilar kom bakom mig. Det kändes rätt skönt att köra av motorvägen och komma in i Råå.

Min GPS tog mig direkt till hotellet, Trivas i Råå. Förutom att gatan var enkelriktad. Hotellet låg endast 50 meter bort, men jag fick köra en rejäl omväg för att komma från rätt håll. Ovan ser du utsikten från mitt hotellrum. Det var så varmt och skönt att jag hakade upp dörren. Jag var den enda hotellgästen, solen stod på mot rummet och jag hade god lust att sätta mig ned på en av de två stolarna som stod utanför rummet. Men efter att ha suttit hela dagen och hållit skrivarkurs, för att därefter sitta flera timmar i bilen, hade jag spring i benen och gav mig av till stranden, som låg endast 100 meter från hotellet.


Det var fortfarande varmt och skönt. Många joggare och hundägare ute på strandpromenaden.

Skolan låg med havsutsikt, på gångavstånd från hotellet.

Stenar slipade av vatten är underbara att titta på, och att hålla i.

Jag tog en tur till hamnen...

...om jag hade haft förväntningar på att någonsin flytta till Råå slogs de tankarna om intet när jag såg båtarna som låg i hamnen...

...husen med havsutsikt och de här båtarna, skulle jag aldrig ha råd med, never ever.

När jag vandrade tillbaka till hotellet höll solen på att gå ner över havet och minnet om promenaderna på stranden i Caparica utanför Lissabon kom till mig. Så jag längtar dit. Nu har jag en ny plats att längta till, Råå!

 Husen låg tätt, gatorna var smala och hela staden var urcharmig.


 Här är hotellet, Trivas i Råå. Det är även ett Spa.

Här bodde jag och jag bor där gärna igen.

På tisdagen var det dags för föreläsning i Råå skola. Tänk dig vilken vila för själen att titta ut genom fönstren och se havet utanför. Något både elever och lärare gör varje dag i Råå skola. Jag är riktigt avundsjuk på dem.
Ja, jag förälskade mig verkligen i platsen, även om jag har mitt paradis är jag övertygad om att jag kommer att besöka Råå igen.

Tänk vilket äventyr jag som författare får uppleva när jag är iväg och föreläser.

Det var inte bara staden jag förälskade mig i, eleverna var helt underbara, lärarna vänliga och vi hade mycket att prata om. Vilken lycka för barnen att få gå i en sådan skola! Och vilken lycka för mig att bli inbjuden att föreläsa där. Hoppas de vill att jag kommer tillbaka...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
2 kommentarer:

 1. Åh, vilken dröm! Tänk så många outforskade platser det finns. Jag hoppas att maken och jag får chansen att åka ut med vår dröm - en husbil - någon gång. Då ska vi fara till Råå!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna

  Ja, det är en fördel att få besöka många paradis runt om vårt land när jag är ute och föreläser. Tycker definitivt ni ska åka till Råå!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!