När minnen får liv är en helt underbar bok. När jag läser undrar jag mycket varifrån Malin K. Eriksson fått sin kännedom om hur livet i en rullstol kan vara. Omslaget fångar mig inte, men när jag läst boken förstår jag meningen bakom omslaget och då älskar jag det!
Har du varit med om att inte vilja fortsätta läsa för att boken inte ska ta slut? Så var det för mig med den här boken, ville läsa vidare, ville veta, ändå ville jag dra ut på det för att boken inte skulle ta slut alltför fort!
Boken har gett mig fina drömmar och många minnen som jag nu delar med huvudpersonen och de personer som har kommit in i hennes liv, bland annat hunden Sally, som i mina drömmar blivit till min egen älskade Tola.
Tycker om språket som flyter bra genom hela boken. Många underfundiga meningar. En av mina favoriter är: "Den som söker sig till mig av egen fri vilja, måste det vara något fel på, även om det är en hund."
Det här är en bok som förtjänar mycket uppmärksamhet och som jag rekommenderar alla att läsa! Ser fram emot Malins nästa bok!
Beskrivning av boken:
"Den som söker sig till mig av egen fri vilja, måste det vara något fel på, även om det är en hund."
Så
tänker Grace när en hemlös hund först kommer till henne. Det liv hon
inte valt själv. Livet i rullstol. Med svårighet att kommunicera. Med
minnen som plågar. Minnen hon förnekar.
Men ändå. Sorg. Skuld. Saknad.
Den
oväntade vänskapen med hunden Sally får Grace att långsamt våga känna.
När Emmalisa kommer in i hennes liv vågar hon också minnas. Det leder
henne ut på en resa, kantad av både skratt och gråt.
När minnen
får liv är en angelägen bok som berör. Det är en roman om vänskap, men
den ger även upphov till många existentiella frågor som dröjer kvar.
Länge.
LÄS BOKEN!!!
Fråga efter boken hos din bokhandlare och be dem ta hem den till dig om de inte har den. Boken finns också att köpa hos nätbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
lördag 15 juni 2013
fredag 14 juni 2013
Skrivtips och marknadsföringstips för dig som skriver ungdomsböcker
Det här är mycket intressant läsning, fem tips som hjälper dig i ditt författarskap. Det är ungdomsförfattaren Natalie Wright som har lämnat tipsen på The Creative Penns blogg.
1. Lär dig känna din genre
Detta tips gäller för alla skönlitterära författare, men det tål att upprepas. Läsare har förväntningar på sin älskade genre. Om läsarens förväntningar inte uppfylls, kommer läsaren inte att vara nöjd med berättelsen, även om språket är helt fantastiskt. Besvikna läsare rekommenderar inte boken till sina vänner och ger den inga 5 stjärnor. En missnöjd läsare kan förstöra boken offentligt.
Hur vet du vad läsaren förväntar av din valda genre? Läs böcker i genren. Många böcker. Läs de välkända förlagens böcker och de mindre förlagens. Läs egenutgivares böcker. Gör en lista på de gemensamma nämnarna för genren, för att avgöra vilka förväntningar en läsare kan ha av genren.
Jag läste en hel del ungdomsfiction, både av stora förlag och av egenutgivare. En sak som jag har sett med böcker av egenutgivare är att författaren har missförstått genren. Till exempel har jag stött egenutgivares böcker som kategoriseras som tonårsbok, men med en vuxen eller ett barn som huvudperson, snarare än en tonåring. Som läsare känns det inte bra! Läsaren blir omedelbart osäker på vad boken är tänkt att vara. "Jag trodde att detta var en tonårsbok, men huvudpersonen är tjugofem." Det här är ett exempel på en författare som inte förstår läsarens förväntningar på genren.Känn din genre och uppfyll läsarnas förväntningar, för att förbättra dina chanser att tillfredsställa läsarna.
2. Lär känna din målgrupp
Lär känna läsarna till din berättelse innan du skriver boken. Om din bok är riktad till 11-14 åringar, blir det att en annan bok än om den är riktad på att 16-19 åringar. Tänk på din målgrupp. Vem är din idealläsare? Pojke? Flicka? Ålder? Vad är barnets andra intressen? Om du skapar en berättelse med ett specifikt mål i åtanke, kommer det att göra marknadsföringen av din roman betydligt enklare.
På tal om marknadsföring, se till att du riktar din marknadsföring till din specifika målgrupp. Om du gästbloggar om din bok, fokusera på bloggar dedikerade till tonårsfiction. Jag har lärt mig detta den hårda vägen, och slösat bort värdefull tid och pengar i processen. Det är ett slöseri med kraft för att försöka "sälja" mina unga vuxna paranormala fantasy böcker till medelålders människor som läser enbart litterär fiktion eller romaner. Fokusera dina ansträngningar på bloggar som tillgodoser tonårsfiction.
3. Känn till reglerna för tonårsböcker Vuxna läsa vad de vill utan att behöva ett godkännande av sitt bokköp eller biblioteketlån. Tonåringar är ofta föremål för någon form av vuxencensur. När det gäller att köpa böcker, är det inte många tonåringar som själva får bestämma vilka böcker de ska köpa utan behöver föräldrarnas godkännande. En bibliotekarie kommer att köpa de böcker som hon vill lägga till samlingen, men måste ofta noga överväga sina inköp.
Författare behöver hålla dessa "grindvaktare" i åtanke. Låt mig illustrera med en lärdom från min egen erfarenhet. När jag publicerade min första roman, Emilys hus, det gjorde jag inte tillräckligt beakta gatekeeper faktorn. Jag skrev dialogen mellan min tonårskaraktärer som jag hade "hört" dem tala i mitt huvud - och på det sätt som jag och mina vänner pratade när vi gick i gymnasiet, dvs grova ord.
Jag fick några invändningar mot språket från tonårsläsare.Kommentarer kom från vuxna. Föräldrar protesterade mot att en enda användning av "F" ordet (vid en punkt där MC sa "Vad f ***?) Var olämpligt. Bibliotekarier sa att de inte kunde köpa in boken till tonårsavdelningen eftersom föräldrarna skulle klaga.
Min lösning? Jag engagerade min bloggpublik och gjorde ett tävling av att hitta färgstarka, men språkligt bra ord, för att ersätta de felande orden och fraserna. Jag släppte sedan en ny upplaga. Varför? Eftersom min målgrupp för boken är barn i åldern 11-14, och jag inte vill att boken ska undanhållas dem, bara för att deras föräldrar / lärare / bibliotekarier tycker att det är kränkande för dem att läsa.
Detta leder oss tillbaka till Tips 2. Om jag hade tänkt tillräckligt mycket på min publik när jag skrev boken, skulle jag ha insett att det inte var så smart att använda "F" ord, ens en gång, i en bok som var avsedd för barn.Vi vill att våra böcker ska nå ut till största möjliga publik. Om du skriver för tonåringar eller yngre, måste du vara medveten om vad som passar sig för just den åldern.
4. Känn dig själv!
Ingen kan bättre än ungdomar hitta våra brister och fel. När det gäller de sociala medierna och vårt skrivande fungerar det bäst att vara sig själv.
"Var dig själv. Alla andra är redan upptagna "-. Oscar WildeSaken är den, att när du skriver för tonåringar, kan det vara frestande att försöka vara cool eller försöker passa in bland ungdomarna. Du kanske försöker skriva trendiga dialoger för dina karaktärer, eller peta in populära ungdomskulturer i skrivandet. Kanske du försöker spela en roll på sociala medier för att vinna fler fans.
Du behöver inte försöka spela en roll för att bli en framgångsrik författare. Om du tittar på intervjuer av de tre mest kommersiellt framgångsrika författare för ungdomar genom tiderna - JK Rowling, Stephenie Myers, och Suzanne Collins - kommer du inte att hitta något konstlat hos dem. De skriver de berättelser som de vill skriva. Inte en enda av dem försöker vara något annan än vad hon är.
Och deras fans älskar dem!Inte för att de är supercoola kvinnor, utan för att de skriver supercoola berättelser. (De kan vara supercoola kvinnor för det.)Om du gräver i ditt förflutna, kan du komma i kontakt med tonåringen inom dig. Använd din fantasi och fråga henne vad hon var orolig eller rädd för, eller vad hon ville ha mer än något annat. Om du kanalisera denna tonårsversion av dig kan du använda dig av det i din berättelse - - du hittar din autentiska tonårsröst. Den autentiska författarens röst är oemotståndlig för läsarna, oavsett om läsarna är tonåringar eller vuxna.
5. Bjud på dig själv!
Detta marknadsföringstips kan gå emot vad du har läs i någon bok om författarmarknadsföringstips . Experter på Sociala medier varnar oss ofta "Prata inte om dig själv." De föreslår istället att du delar tips och information som kan vara till nytta för andra.Goda råd. Ändå. . .Jag kan inte uttala mig angående marknadsföring för vuxna, men ungdomar vill lära känna författaren. Var beredd att dela med dig av dig själv.Jag menar inte en 24-timmars Twitteruppdateringar om din bok och var man kan köpa den. Ständiga inlägg som skriker "Köp min bok!" kommer att resultera i en massflykt av följare.
Om du har lyckats hitta en läsare som tycker om ditt skrivande tillräckligt bra för att jaga dina Twitterinlägg, eller hittar dig på Facebook och tryckt på Gilla-knappen, då vill de veta mer om dig - som person. De är nyfikna på människan bakom orden.Ett exempel på en författare som framgångsrikt använder sociala medier för att engagera sina läsare, är Maggie Stiefvater. Maggie bloggar inte om skrivtips (åtminstone inte ofta), eftersom hennes blogg ägnas åt läsarna, inte andra författare. Hennes Facebook-inlägg fylls inte enbart med "köp-min-bok" länkar.
Maggie delar med sig av sitt liv, från den gigantiska majs hon såg på sin boksigneringsturné till en video av henne när hon spelar säckpipa. Maggie började förstås med att skriva fantastiska historier. Hennes fans följer henne på sociala medier för att lära sig mer om henne och hennes böcker, och det drar Maggie nytta av.
Om du studerar Maggie Stiefvater sociala medier tillräckligt länge, kommer du att se att hon har bemästrat # 4 tips ovan. Hon är äkta, och det märks. Maggie är bara Maggie och hennes läsare älskar henne för det.
Vad är unikt med dig? Vilka andra talanger, förutom att skriva, besitter du ? Hur kan du dela med dig och skapa din egen grupp av trogna fans och anhängare?
Du kan läsa inlägget i sin helhet på The Creative Penns hemsida.
Instämmer i ovanstående ord. Var dig själv! Bli den du skriver om, gå in i karaktärerna, minns hur det var när du var tonåring och skriv från hjärtat!
Lycka till med dina berättelser!
Kramisar Kim
I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
1. Lär dig känna din genre
Detta tips gäller för alla skönlitterära författare, men det tål att upprepas. Läsare har förväntningar på sin älskade genre. Om läsarens förväntningar inte uppfylls, kommer läsaren inte att vara nöjd med berättelsen, även om språket är helt fantastiskt. Besvikna läsare rekommenderar inte boken till sina vänner och ger den inga 5 stjärnor. En missnöjd läsare kan förstöra boken offentligt.
Hur vet du vad läsaren förväntar av din valda genre? Läs böcker i genren. Många böcker. Läs de välkända förlagens böcker och de mindre förlagens. Läs egenutgivares böcker. Gör en lista på de gemensamma nämnarna för genren, för att avgöra vilka förväntningar en läsare kan ha av genren.
Jag läste en hel del ungdomsfiction, både av stora förlag och av egenutgivare. En sak som jag har sett med böcker av egenutgivare är att författaren har missförstått genren. Till exempel har jag stött egenutgivares böcker som kategoriseras som tonårsbok, men med en vuxen eller ett barn som huvudperson, snarare än en tonåring. Som läsare känns det inte bra! Läsaren blir omedelbart osäker på vad boken är tänkt att vara. "Jag trodde att detta var en tonårsbok, men huvudpersonen är tjugofem." Det här är ett exempel på en författare som inte förstår läsarens förväntningar på genren.Känn din genre och uppfyll läsarnas förväntningar, för att förbättra dina chanser att tillfredsställa läsarna.
2. Lär känna din målgrupp
Lär känna läsarna till din berättelse innan du skriver boken. Om din bok är riktad till 11-14 åringar, blir det att en annan bok än om den är riktad på att 16-19 åringar. Tänk på din målgrupp. Vem är din idealläsare? Pojke? Flicka? Ålder? Vad är barnets andra intressen? Om du skapar en berättelse med ett specifikt mål i åtanke, kommer det att göra marknadsföringen av din roman betydligt enklare.
På tal om marknadsföring, se till att du riktar din marknadsföring till din specifika målgrupp. Om du gästbloggar om din bok, fokusera på bloggar dedikerade till tonårsfiction. Jag har lärt mig detta den hårda vägen, och slösat bort värdefull tid och pengar i processen. Det är ett slöseri med kraft för att försöka "sälja" mina unga vuxna paranormala fantasy böcker till medelålders människor som läser enbart litterär fiktion eller romaner. Fokusera dina ansträngningar på bloggar som tillgodoser tonårsfiction.
3. Känn till reglerna för tonårsböcker Vuxna läsa vad de vill utan att behöva ett godkännande av sitt bokköp eller biblioteketlån. Tonåringar är ofta föremål för någon form av vuxencensur. När det gäller att köpa böcker, är det inte många tonåringar som själva får bestämma vilka böcker de ska köpa utan behöver föräldrarnas godkännande. En bibliotekarie kommer att köpa de böcker som hon vill lägga till samlingen, men måste ofta noga överväga sina inköp.
Författare behöver hålla dessa "grindvaktare" i åtanke. Låt mig illustrera med en lärdom från min egen erfarenhet. När jag publicerade min första roman, Emilys hus, det gjorde jag inte tillräckligt beakta gatekeeper faktorn. Jag skrev dialogen mellan min tonårskaraktärer som jag hade "hört" dem tala i mitt huvud - och på det sätt som jag och mina vänner pratade när vi gick i gymnasiet, dvs grova ord.
Jag fick några invändningar mot språket från tonårsläsare.Kommentarer kom från vuxna. Föräldrar protesterade mot att en enda användning av "F" ordet (vid en punkt där MC sa "Vad f ***?) Var olämpligt. Bibliotekarier sa att de inte kunde köpa in boken till tonårsavdelningen eftersom föräldrarna skulle klaga.
Min lösning? Jag engagerade min bloggpublik och gjorde ett tävling av att hitta färgstarka, men språkligt bra ord, för att ersätta de felande orden och fraserna. Jag släppte sedan en ny upplaga. Varför? Eftersom min målgrupp för boken är barn i åldern 11-14, och jag inte vill att boken ska undanhållas dem, bara för att deras föräldrar / lärare / bibliotekarier tycker att det är kränkande för dem att läsa.
Detta leder oss tillbaka till Tips 2. Om jag hade tänkt tillräckligt mycket på min publik när jag skrev boken, skulle jag ha insett att det inte var så smart att använda "F" ord, ens en gång, i en bok som var avsedd för barn.Vi vill att våra böcker ska nå ut till största möjliga publik. Om du skriver för tonåringar eller yngre, måste du vara medveten om vad som passar sig för just den åldern.
4. Känn dig själv!
Ingen kan bättre än ungdomar hitta våra brister och fel. När det gäller de sociala medierna och vårt skrivande fungerar det bäst att vara sig själv.
"Var dig själv. Alla andra är redan upptagna "-. Oscar WildeSaken är den, att när du skriver för tonåringar, kan det vara frestande att försöka vara cool eller försöker passa in bland ungdomarna. Du kanske försöker skriva trendiga dialoger för dina karaktärer, eller peta in populära ungdomskulturer i skrivandet. Kanske du försöker spela en roll på sociala medier för att vinna fler fans.
Du behöver inte försöka spela en roll för att bli en framgångsrik författare. Om du tittar på intervjuer av de tre mest kommersiellt framgångsrika författare för ungdomar genom tiderna - JK Rowling, Stephenie Myers, och Suzanne Collins - kommer du inte att hitta något konstlat hos dem. De skriver de berättelser som de vill skriva. Inte en enda av dem försöker vara något annan än vad hon är.
Och deras fans älskar dem!Inte för att de är supercoola kvinnor, utan för att de skriver supercoola berättelser. (De kan vara supercoola kvinnor för det.)Om du gräver i ditt förflutna, kan du komma i kontakt med tonåringen inom dig. Använd din fantasi och fråga henne vad hon var orolig eller rädd för, eller vad hon ville ha mer än något annat. Om du kanalisera denna tonårsversion av dig kan du använda dig av det i din berättelse - - du hittar din autentiska tonårsröst. Den autentiska författarens röst är oemotståndlig för läsarna, oavsett om läsarna är tonåringar eller vuxna.
5. Bjud på dig själv!
Detta marknadsföringstips kan gå emot vad du har läs i någon bok om författarmarknadsföringstips . Experter på Sociala medier varnar oss ofta "Prata inte om dig själv." De föreslår istället att du delar tips och information som kan vara till nytta för andra.Goda råd. Ändå. . .Jag kan inte uttala mig angående marknadsföring för vuxna, men ungdomar vill lära känna författaren. Var beredd att dela med dig av dig själv.Jag menar inte en 24-timmars Twitteruppdateringar om din bok och var man kan köpa den. Ständiga inlägg som skriker "Köp min bok!" kommer att resultera i en massflykt av följare.
Om du har lyckats hitta en läsare som tycker om ditt skrivande tillräckligt bra för att jaga dina Twitterinlägg, eller hittar dig på Facebook och tryckt på Gilla-knappen, då vill de veta mer om dig - som person. De är nyfikna på människan bakom orden.Ett exempel på en författare som framgångsrikt använder sociala medier för att engagera sina läsare, är Maggie Stiefvater. Maggie bloggar inte om skrivtips (åtminstone inte ofta), eftersom hennes blogg ägnas åt läsarna, inte andra författare. Hennes Facebook-inlägg fylls inte enbart med "köp-min-bok" länkar.
Maggie delar med sig av sitt liv, från den gigantiska majs hon såg på sin boksigneringsturné till en video av henne när hon spelar säckpipa. Maggie började förstås med att skriva fantastiska historier. Hennes fans följer henne på sociala medier för att lära sig mer om henne och hennes böcker, och det drar Maggie nytta av.
Om du studerar Maggie Stiefvater sociala medier tillräckligt länge, kommer du att se att hon har bemästrat # 4 tips ovan. Hon är äkta, och det märks. Maggie är bara Maggie och hennes läsare älskar henne för det.
Vad är unikt med dig? Vilka andra talanger, förutom att skriva, besitter du ? Hur kan du dela med dig och skapa din egen grupp av trogna fans och anhängare?
Du kan läsa inlägget i sin helhet på The Creative Penns hemsida.
Instämmer i ovanstående ord. Var dig själv! Bli den du skriver om, gå in i karaktärerna, minns hur det var när du var tonåring och skriv från hjärtat!
Lycka till med dina berättelser!
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!
I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
torsdag 13 juni 2013
Skrivprocess: Disciplin
DISCIPLIN
Om du går omkring och drömmer om att skriva en bok, men aldrig känner att du har tid, är det disciplin du behöver i ditt liv.
Du behöver bestämma dig för att sätta dig ned och skriva boken du bär inom dig. Prioritera om i livet, du kommer att upptäcka att det går lättare än vad du tror.
Stäng av tv:n tidigare, gå upp en stund tidigare, gå och lägg dig en stund senare...
Hitta din tid på dagen då du kan ta dig en stund för att skriva. Bestäm dig för att den stunden är helig, den är bara ägnad för skrivande.
Då finns det inget tid för internet, inga störande samtal. Det är din skrivtid, något du måste göra klart för dig själv och för alla i din närhet.
Inför disciplin i ditt liv då kommer din bok att bli färdig fortare än du tror!
Lycka till!
Kramisar Kim M. Kimselius
I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Om du går omkring och drömmer om att skriva en bok, men aldrig känner att du har tid, är det disciplin du behöver i ditt liv.
Du behöver bestämma dig för att sätta dig ned och skriva boken du bär inom dig. Prioritera om i livet, du kommer att upptäcka att det går lättare än vad du tror.
Stäng av tv:n tidigare, gå upp en stund tidigare, gå och lägg dig en stund senare...
Hitta din tid på dagen då du kan ta dig en stund för att skriva. Bestäm dig för att den stunden är helig, den är bara ägnad för skrivande.
Då finns det inget tid för internet, inga störande samtal. Det är din skrivtid, något du måste göra klart för dig själv och för alla i din närhet.
Inför disciplin i ditt liv då kommer din bok att bli färdig fortare än du tror!
Lycka till!
Kramisar Kim M. Kimselius
Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!
I min skrivbok Att skriva med glädje hittar du många tips och råd om skrivandet!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
onsdag 12 juni 2013
"Jag njöt verkligen av Persiens Pärla, den var mysig och helt underbar!"
Tror aldrig jag har varit så nervös för att få tillbaka korrektur på en bok, som jag har varit på Persiens Pärla. Speciellt från Roxana Kaboli, som den här gången har gjort researchresan för mig. Det är även hon som har uppmuntrat mig att skriva boken, eftersom hon kommer härifrån. Hon ville veta mer om sitt lands historia och jag har gjort mitt bästa för att förmedla den till henne och alla andra som har Iran i sitt hjärta.
Nu har korrekturen kommit från tre av mina fyra korrekturläsare/lektörer. Här kan du läsa vad de tycker om boken, betänk också att boken har blivit ännu bättre efter deras kritiska granskande!
"Mycket bra bok! Miljöbeskrivningarna var på pricken, hela den persiska känslan flöt på bra genom boken. Jag njöt verkligen av denna bok, den var mysig och helt underbar! Allt var perfekt som vanligt, karaktärerna, miljön, handlingen. Super!" Roxana Kaboli.
"En nervkittlande spänning byggs upp i Kims senaste bok. Hela Ramonas existens står på spel - klaffar inte allt kanske hon upphör att existera. Läs den spännande fortsättningen på Ramonas och Theos liv tillsammans." Annelie Nilsson
"Ännu ett nervkittlande äventyr för Theo och Ramona. Färgstarka karaktärer, mystiska miljöer och ett levande språk gör läsningen till ett rent nöje." Ingela Svensson.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Roxana Kaboli på researchresa för Persiens Pärla. I bakgrunden ruinerna av palatset Persepolis. |
Nu har korrekturen kommit från tre av mina fyra korrekturläsare/lektörer. Här kan du läsa vad de tycker om boken, betänk också att boken har blivit ännu bättre efter deras kritiska granskande!
"Mycket bra bok! Miljöbeskrivningarna var på pricken, hela den persiska känslan flöt på bra genom boken. Jag njöt verkligen av denna bok, den var mysig och helt underbar! Allt var perfekt som vanligt, karaktärerna, miljön, handlingen. Super!" Roxana Kaboli.
"En nervkittlande spänning byggs upp i Kims senaste bok. Hela Ramonas existens står på spel - klaffar inte allt kanske hon upphör att existera. Läs den spännande fortsättningen på Ramonas och Theos liv tillsammans." Annelie Nilsson
"Ännu ett nervkittlande äventyr för Theo och Ramona. Färgstarka karaktärer, mystiska miljöer och ett levande språk gör läsningen till ett rent nöje." Ingela Svensson.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Etiketter:
Historia,
Historiska äventyrsböcker,
Iran,
Irans historia,
Kim M. Kimselius,
Lektörsomdömen,
Persien,
Persiens historia,
Persiens Pärla,
Recension,
Recension av Persiens Pärla
tisdag 11 juni 2013
Skrivtävling Fantasy, Science Fiction och Skräck
Då var det dags för årets Fantastiknovelltävling. Det här är en tävling för dig som skriver fantasy, science fiction och skräckberättelser.
För 14:e året i rad utlyses härmed Fantastiknovelltävlingen. Den stödjs av föreningen Novellmästarna (aktuell med en ny antologi) och är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:
1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratsprenumeration på tidningen SKRIVA!
Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Dessa samt de tre vinnarna även ett ex av Novellmästarnas E-antologi Sista resan och andra slutstationer, http://www.welaforlag.se/ebok.htm#sistaresan (även till E-lån på ditt lokala bibliotek!) som extrapris. Överraskningspris kan tillkomma!
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan www.skriva.bravewriting.com . Där diskuteras skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.
Visst låter det spännande? Det är bara att sätta igång! Lycka till!
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!
"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.
Läs mer om Att skriva med glädje.
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här:
För 14:e året i rad utlyses härmed Fantastiknovelltävlingen. Den stödjs av föreningen Novellmästarna (aktuell med en ny antologi) och är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:
1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratsprenumeration på tidningen SKRIVA!
Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Dessa samt de tre vinnarna även ett ex av Novellmästarnas E-antologi Sista resan och andra slutstationer, http://www.welaforlag.se/ebok.htm#sistaresan (även till E-lån på ditt lokala bibliotek!) som extrapris. Överraskningspris kan tillkomma!
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan www.skriva.bravewriting.com . Där diskuteras skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.
Visst låter det spännande? Det är bara att sätta igång! Lycka till!
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!
"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.
Läs mer om Att skriva med glädje.
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här:
måndag 10 juni 2013
Författaren hade mig i sitt grepp... Den där dagen
Nedanstående fina ord fick jag skickat till mig på Facebook. Blev jätteglad för dem!
"Måste berätta en sak. Jag var trollbunden av en bok igår, som min fru Solveig kom hem med i måndags från biblioteket. Jag sträckläste den på altanen i solskenet. Den var sorglig men mycket välskriven. Författaren hade mig i sitt grepp. En mycket tänkvärd bok om något som alltid är skrämmande aktuellt. Skuld. Skuld för något man är oskyldig till. Som är för starkt för att berätta om till någon annan...
Har jag inte nämnt titeln på boken? DEN DÄR DAGEN. Har du hört talas om den titeln? Mycket bra skrivet. Hoppas även att boken kan rädda liv. Då har du gjort något ännu större. Kram Bosse"
De fina orden är skrivna av författare Bo Lidén.
Här kan du läsa baksidestexten på Den där dagen:
Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:
"Jag har försöka att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...
Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.
Skriv gärna och berätta om du har läst boken, och vad du tyckte om den!
Det här är en av min allra bästa böcker. Blev riktigt sugen på att läsa om den nu :-)
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
"Måste berätta en sak. Jag var trollbunden av en bok igår, som min fru Solveig kom hem med i måndags från biblioteket. Jag sträckläste den på altanen i solskenet. Den var sorglig men mycket välskriven. Författaren hade mig i sitt grepp. En mycket tänkvärd bok om något som alltid är skrämmande aktuellt. Skuld. Skuld för något man är oskyldig till. Som är för starkt för att berätta om till någon annan...
Har jag inte nämnt titeln på boken? DEN DÄR DAGEN. Har du hört talas om den titeln? Mycket bra skrivet. Hoppas även att boken kan rädda liv. Då har du gjort något ännu större. Kram Bosse"
De fina orden är skrivna av författare Bo Lidén.
Här kan du läsa baksidestexten på Den där dagen:
Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:
"Jag har försöka att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...
Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.
Skriv gärna och berätta om du har läst boken, och vad du tyckte om den!
Det här är en av min allra bästa böcker. Blev riktigt sugen på att läsa om den nu :-)
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
söndag 9 juni 2013
Nådastöt av Louise Penny en härlig mysdeckare
Nådastöt av Louise Penny var ytterligare en härlig mysdeckare i Morden-i-Midsomer-anda. Har tidigare boktipsat dig om Mörkt motiv av Louise Penny, som var den första boken jag läste av denna författare, som genast blev en av mina favoritförfattare.
Första boken i serien om kommissarie Armand Gamache utspelar sig i den lilla byn Three Pines. En by med invånare jag genast tog till mitt hjärta. Därför blev jag extra glad när även Nådastöt utspelade sig i den lilla byn. Samtidigt blev jag lite nervös, så många människor bodde det inte där, tänkte författaren mörda varenda människa i byn?
Med ett härligt språk, bra miljöskildringar av den bitande vinterkylan och snöstormen i den lilla kanadensiska byn, håller författaren mig lika fängslad den här gången som förra.
En nyinflyttad byinvånare blir mördad. Eftersom det är en mycket osympatisk person, som aldrig har sagt ett vänligt ord till någon, inte ens till sin dotter och man, blir det svårt att hitta mördaren. Alla har motiv för att ta livet av kvinnan.
Kommissarie Gamache börjar nysta upp de små trådändar han hittar och till slut har han knutit ihop alla till ett enda fullständigt nystan som innefattar lösningen till mordet. Innan han kommit så långt har det hänt många spännande, och otäcka saker i den lilla byn.
Det jag tycker att Louise Penny är otroligt skicklig med, är att fånga läsaren. För trots att kommissarien plötsligt vet vem mördaren är, får jag som läsaren inte veta det förrän på de allra sista boksidorna.
En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa!
Du hittar säkert boken hos din lokala bokhandlare, annars finns boken att köpa hos internetbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Första boken i serien om kommissarie Armand Gamache utspelar sig i den lilla byn Three Pines. En by med invånare jag genast tog till mitt hjärta. Därför blev jag extra glad när även Nådastöt utspelade sig i den lilla byn. Samtidigt blev jag lite nervös, så många människor bodde det inte där, tänkte författaren mörda varenda människa i byn?
Med ett härligt språk, bra miljöskildringar av den bitande vinterkylan och snöstormen i den lilla kanadensiska byn, håller författaren mig lika fängslad den här gången som förra.
En nyinflyttad byinvånare blir mördad. Eftersom det är en mycket osympatisk person, som aldrig har sagt ett vänligt ord till någon, inte ens till sin dotter och man, blir det svårt att hitta mördaren. Alla har motiv för att ta livet av kvinnan.
Kommissarie Gamache börjar nysta upp de små trådändar han hittar och till slut har han knutit ihop alla till ett enda fullständigt nystan som innefattar lösningen till mordet. Innan han kommit så långt har det hänt många spännande, och otäcka saker i den lilla byn.
Det jag tycker att Louise Penny är otroligt skicklig med, är att fånga läsaren. För trots att kommissarien plötsligt vet vem mördaren är, får jag som läsaren inte veta det förrän på de allra sista boksidorna.
En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa!
Du hittar säkert boken hos din lokala bokhandlare, annars finns boken att köpa hos internetbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)