Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 augusti 2022

Skogen där stjärnorna slocknar av Kristin Harmel

Skogen där stjärnorna slocknar av Kristin Harmel

Yona är bara två år gammal när hon kidnappas från sina välbärgade föräldrar i Berlin. Hon tvingas växa upp djupt inne i östra Europas skogar och lär sig allt om hur man överlever de hårda vintrarna, bygger skydd som står emot vädrets makter och hur man hittar föda.

När hennes kidnappare senare dör har Yona blivit en vuxen kvinna, och nu är hon alldeles ensam. Samtidigt har andra världskriget brutit ut och Yona stöter på en grupp judar som har flytt ut i skogen för att undkomma nazisterna. Förskräckt över att få veta vad som händer ute i världen bestämmer sig Yona för att lära dem allt hon kan om att klara sig i skogen.

Gruppen kommer varandra allt närmare, men när en av Yonas nya vänner utsätter henne för ett fruktansvärt svek flyr hon och hamnar mitt i en by som ockuperats av tyskarna. Och när hon plötsligt ställs öga mot öga med någon hon aldrig trott sig få se igen skakas hela hennes värld om.

 

En riktigt sträckläsarbok. Miljön är välskildrad. Det känns som om man är med Yona när hon kämpar för sin överlevnad.

Bitvis är den riktigt skrämmande. Starka personporträtt gör att man kommer karaktärerna nära och lider med de när det går illa.

Tycker verkligen att du ska läsa den här boken som går rakt in i hjärtat. Är övertygad om att den inte lämnar dig oberörd, för den har satt avtryck i mig. Läs den!

 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!