Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 januari 2016

Boktips Synden har lång svans av Margit Sandemo Sagan om Isfolket


Synden har lång svans av Margit Sandemo 27:e boken i Sagan om Isfolket

Än så länge har jag inte läst en bok av Margit Sandemo som har gjort mig besviken. Blev lika nöjd med den här som med de tidigare böckerna i serien.

Boken handlar om Christer Tomasson som i inledningen av boken träffar flickan Magdalena på en kuranstalt. Christer tror att han är en av Isfolkets drabbade och att han kan trolla. Han förlorar genast sitt hjärta till Magdalena, men reser strax därifrån med löfte om att de båda ska brevväxla. Men inga brev kommer från Magdalena. En dag möter han Magdalenas familj, men den flicka som sägs vara Magdalena är inte den han mötte på kuranstalten. Christer bestämmer sig för att leta rätt på hans Magdalena. Sanningen är så skrämmande att den är svår att tro på.

Mycket spännande bok som jag varmt rekommenderar.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 15 januari 2016

Boktips 50 genvägar till ett sockerfritt liv av Fredrik Paulún


50 genvägar till ett sockerfritt liv av Fredrik Paulún

Under 2015 har jag läst många böcker om sockrets påverkan på kroppen. Det här blev den bok som definitivt fick mig att bestämma mig för att leva ett sockerfritt 2016. Än så länge har jag klarat av 14 dagar och det har gått oväntat bra att skippa socker.

Kan varmt rekommendera boken och att sluta med socker.

Sockret – själva definitionen av tomma kalorier – är den största boven när det gäller hälsa, vikt och livskvalitet.

Fredrik Paulún presenterar här 50 genvägar till hur du kan minska ditt sockerintag och bli fri från ditt sockerberoende. Genom rätt mat, motion och livsstil är det enkelt att förändra sitt liv i rätt riktning. Visste du till exempel att en krydda som kanel minskar sockersuget? Eller att vissa fetter bättrar på blodsockret och att även sömnen kan ge ökad blodsockerbalans.

Alla tipsen är baserade på vetenskapliga fakta från den senaste forskningen. Sockret har högt GI-värde och ett för stort intag kan resultera i övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ 2 och cancer. Du väljer själv om du tar till dig ett, två, fem eller femtio av genvägarna. Ju fler desto större effekt. Välkommen till ditt nya sockerfria liv!

Ur innehållet:Vad är socker?
Är socker som knark?
Ät hellre fett än socker
Hälsomat som egentligen är sockermat
Undvik sockerkoma
Balansera blodsockret med nötter
Sov gott och minska sockersuget
Kaffe håller blodsockret under kontroll
Bättre blodsockerbalans när du äter fisk



Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Följ med från start av Ann Ljungbergs Skriv-TV


Skriv-TV med mängder av skrivtips

Idag startar Ann Ljungbergs Skriv-TV. Följ med från start och få mängder av bra skrivtips och inspiration. Så här skriver Ann:

Hej!
Vi gör en nypremiär av Skriv-TV nu på fredag 15 januari.. För att titta under direktsändningen kl 15 behöver du anmäla dig. Programmet kommer också att finnas på Youtube och som videopodcast på t ex iTunes senare.

Vad är Skriv-TV? 
Ett program på webben för dig som skriver. Vi kör i ca 45 minuter varannan fredag kl 15 med olika teman varje gång. Nu på fredag, den 15 januari handlar det m att skapa sin skrivplan för året, med inriktning på att skriva en roman. Du får också träffa Elisabeth Öhman som vann SuperVIPtävlingen med sin härliga bokidé och blir coachad under hela 2016 samt förläggaren Ewa Åkerlind som är helt suverän på att få in sina författare i TV-soffor och annan media. Det blir också skrivtips, tittarfrågor  -  och en present till dig som hänger med under direktsändning.

Gladaste hälsningar
Ann Ljungberg Författarcoach och programledare för Skriv-TV


Visst låter det intressant? Jag tänker titta, kommer du att göra det?  Även om du inte kan titta just klockan 15.00 kan du anmäla dig till webinariet. Det brukar gå att titta på länken i efterhand.

Kramisar Kim

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

torsdag 14 januari 2016

Mina 7 mål för 2016

Igår pratade jag om att sätta upp mål för ditt skrivande. Varje år sätter jag upp mål. I år ser mina mål lite annorlunda ut.


1. Mitt viktigaste mål
Det viktigaste målet för mig är att få ett hälsosammare 2016. Därför har jag slutat med socker. Jag jagar inte minsta socker i varje produkt, istället tar jag bort synligt socker, godis, kakor och bullar. Dessutom väljer jag hellre en osockrad produkt än en sockrad.

Förra året inledde jag med mycket träning, vilket gav mig en hälsporre som spökade under hela 2015. Dessutom hade jag många dödsfall i familjen, något som fick mig att tappa bort mitt hälsosamma jag och tröstäta istället.

Det här året har börjat bra. Har varit sockerfri i två veckor och bara haft minimala sug efter socker. Det avhjälper jag med några knäböj, en promenad, eller pussa på min hund, Tudor.

Dessutom har jag äntligen börjat springa. Yoga har jag gjort hela förra året och det fortsätter jag med under 2016. Det ska bli fler och längre promenader med hunden, då jag kan passa på att tänka ut nya intriger till böckerna.


2.  Skriva fyra böcker och vara ute i god tid
2016 ska jag ge ut fyra böcker: Mördande foto, Staden på andra sidan Fjäderpennan, Döden på Island och Det osynliga folket på Island.

Dessutom ska jag arbeta mer fokuserat under mina skrivmånader januari till februari, för att hinna med så mycket som möjligt av böckerna innan föreläsningssäsongen börjar.

Som om det inte räckte med fyra böcker ska jag även skriva flera noveller som ska vara med i två novellsamlingar. Det är resultatet av 2015 års skrivarkurser på Färgargården. Kursdeltagarna har varit flitiga och skrivit helt underbara noveller, nu är det dags för mig att göra min del av avtalet.


3. Starta Skrivarkurs på distans
Jag ska starta en Skrivarkurs på distans och se till att marknadsföra kursen. Jag har fått förfrågan från många som gärna vill gå skrivarkurser på distans, därför har jag bestämt mig för att det är dags för den här typen av kurs. Jag kommer att blogga mer om den och upplägget när allt är klart.


4. Ägna mindre tid åt sociala medier
Det här kommer att bli svårt att uppnå, men jag ska göra vad jag kan. Det går många timmar per dag åt de sociala medierna, eftersom det är där jag möter mina läsare. Blogginläggen tar en hel del tid att skriva. Dessutom får jag omkring 200-250 mejl per dag, något som också tar mycket tid från skrivandet.

Jag ska försöka bli mer effektiv när det gäller sociala medier, utan att för den skull sluta finnas där, för jag tycker om den gemenskap jag har byggt upp med mina nätvänner.


5. Ta semester
Ta semester är något av de svåraste målen att uppfylla. Jag har inte haft semester på, ja jag vet inte hur många år. Sommaren brukar vara som mest hektisk för mig, då ska böckerna vara klara, jag håller flera skrivarkurser över 3 dagar, släktingar och vänner kommer på besök och det är full fart från tidiga morgon till sena kvällen.

I år ska jag se till att få lite tid för mig själv, make och hund/hundar. För jag hoppas att vi till sommaren har utökat familjen med ännu en hund.


6. Bli en ännu bättre författare
Även om mina böcker alltid får bra omdömen kan jag utvecklas och förbättra skrivandet. Det har alltid varit min målsättning, att för varje bok bli bättre och bättre.

Jag ska fortsätta utmana mig själv och hitta nya vägar att berätta en historia.


7. Läsa 120 böcker
2015 läste jag 160 böcker. Vågar inte sätta upp det målet för 2016, för då kommer jag att känna mig stressad. 120 böcker låter mer rimligt. Jag slukar böcker sedan jag skaffade Storytel. Böckerna följer med mig på promenaderna, vid långa bilkörningar, vid städning, trädgårdsarbete, cykelturer och när jag lägger in korrektur i mina manus.

Att läsa är att utvecklas. Jag lär av andras misstag, men även av deras framgångar. En person sa till mig en gång att hon inte läste för hon ville inte bli påverkad av andra författare. Ett stort misstag. Genom att läsa lär man sig bygga upp meningar, lär sig hur man inte ska skriva, hur man ska skriva, och man lär sig vad som är rätt.


Uppnådda mål 2015
Mina mål för 2015 uppfylldes. Jag skrev fyra böcker: Staden på andra sidan Kompassen, Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, Att hitta glädje i skrivandet och TudorRosen Kampen om makten. Dessutom höll jag två helgkurser i skrivandet och fick fin respons på kurserna. Däremot var jag dålig på det där med semester.

Nu ska jag göra allt för att uppfylla 2016 års målsättningar. Har du sett upp några mål ännu?


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 13 januari 2016

Sätt upp mål för ditt skrivande!

Sätt upp mål för ditt skrivande!
Nu när året är ungt och vi bara har kommit ett par dagar in i 2016 är det dags att sätta upp mål inför året. Fundera lite på vad du vill uppnå med ditt skrivande.

Är det att skriva en bok om ditt liv att dela med dig av till dina barnbarn/barn. Vill du göra en bok med alla dina recept som du kan ge bort till familj och vänner? Eller kanske du drömmer om att bli en ny bästsäljare, skriva en deckare, en chic-lit, en ny typ av bok som ingen annan redan har skrivit?

Oavsett vad du funderar på att skriva gäller det att sätta upp mål. Det går inte att bara säga "I år ska jag skriva romanen jag länge har gått och fantiserat om". Du måste bestämma dig för HUR du ska skriva den och NÄR du ska skriva den och när den ska vara KLAR.

Januari är bästa månaden för att sätta upp mål, eftersom du har lång tid på dig innan året tar slut.


Bestäm dig för när boken ska vara klar, räkna!
Bestäm dig för när boken ska vara klar, helt färdig, genomläst, skickad till lektör och redaktör innan du skickar den vidare till ett bokförlag eller ger ut boken själv.

Räkna sedan bakåt. Korrekturläsningen tar minst en månad, ibland två. För en del kan den ta ett halvår och ta längre tid än vad själva skrivandet har tagit. Du känner dig själv bäst, lägg upp en plan.


Anlita lektör/redaktör/testläsare
Ett av målen kan vara att hitta en bra lektör/redaktör/testläsare till ditt manus. Det finns proffs att anlita. Om du gör det vet du att ditt manus kommer att bli så bra som möjligt när du skickar det till förlaget. 

Om du har en vän som är bra på svenska och grammatik och vågar säga ifrån, kan du låta den vännen läsa ditt manus.

Leta i god tid efter den person/de personer du vill ska läsa din berättelse när den är klar.


Vad är målet med ditt skrivande?
Tänk igenom vad själva målsättningen med skrivandet är, är det att få sätta din egenhändigt skrivna bok i bokhyllan, att bli en bästsäljare eller få njuta av boken i skyltfönstret hos bokhandlarna.

Om målet är att skriva en bästsäljare bör du skriva något som är unikt, som ingen annan redan har skrivit. Då har du störst chans att lyckas.


Delmål
Sätt upp delmål under året. Bestäm dig för hur många timmar per dag du ska skriva, hur många tecken, hur många ord, hur många A-4-sidor. Sätt inte för höga mål, då är det lätt att ge upp. Säg hellre att du ska skriva en halvtimma varje dag än två timmar, då har du störst möjlighet att lyckas. Om du sedan skriver två timmar någon dag, eller kanske flera dagar i rad, det är bara bonus.

Du kanske inte kan skriva varje dag, utan kan vika en av helgens dagar för skrivning, eller en kväll, eller gå upp tidigare någon/några dagar för att skriva. Sätt upp mål för allt.


Sikta mot stjärnorna!     
Sikta mot stjärnorna och var glad om du når trädtopparna, eller kanske till och med månen. Se till att ha kul på vägen och ser framför dig när du sitter och håller i din färdiga, tryckta bok.


Var nöjd med dig själv!
Bli inte ledsen om du inte klarar av att uppfylla målet varje dag. Var nöjd med det du har åstadkommit, se på framstegen istället för att stirra dig blind på det du inte har lyckats med. Att skriva ska vara kul! Skriv med glädje!

Glöm inte kontakta mig och berätta när du fått din bok utgiven.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 12 januari 2016

5 Skrivarkurser

Så här i början av året är det många som bestämmer sig för att nu ska det ske, äntligen ska man skriva den där boken man burit inom sig länge. Kanske är det värt att satsa på en skrivarkurs för att nå ändra fram till mål.

Manuspiloterna har flera kurser på gång.

AKTUELLT JUST NU

FORTSÄTTNINGSKURS
TREATMENT - UTVECKLA DIN STORY
Fyra träffar med eget skrivande emellan under februari och mars 

Den här kursen är till för dig som redan är igång med en filmidé. Det vi erbjuder är hjälp att finslipa berättelsen. Målet är att du i slutet av kursen ska ha en utvecklad filmidé i form av treatment som är färdigt för att söka manusstöd eller lämna till en producent. Start: 1 februari.



Därutöver planerar vi för följande kurser vår och sommar 2016

19 - 20 MARS: THE HERO'S JOURNEY 2.0
---
9 - 10 APRIL: KONSTEN ATT SKRIVA DIALOG
---
14 -15 MAJ: SKRIVA SCENER FÖR FILM
---
27 JUNI - 2 JULI: MANUSPILOTERNAS SOMMARKURS
ATT BERÄTTA FÖR FILM
Sex heldagar med lektioner, skrivövningar och muntlig handledning.
---

Ytterligare detaljer och möjlighet att anmäla sig kommer under januari.
För mer information kika in på Manuspiloternas sida.

Lycka till! Jag kommer att hålla dig informerad om mer skrivarkurser.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 11 januari 2016

5 tips för mer skrivtid

För att få boken du går och drömmer om utgiven, gäller det att du verkligen sätter dig och skriver. Jag skriver mellan tre till fyra böcker per år. Jag ser till att skriva varje dag och inte låta sociala medier uppsluka min tid.

Författaren Kristina Svensson har sammanställ fem tips för att få mer skrivtid och jag vill dela med mig av dem till dig. Så här skriver Kristina:

Oavsett om du drömmer om att börja skriva, har som mål att färdigställa ett manus eller planerar att skriva din tionde bok under 2016 är det viktigt att vårda sin skrivtid. Antalet timmar med fingrarna på tangentbordet är (nästan) det enda som räknas. Skippa därför alla nyårslöften som kan splittra ditt fokus. Vad är väsentligast; att din hjärna är inställd på att du inte ska äta/köpa/tänka på ett eller annat eller på att du ska skapa?

Här kommer ett antal tips för att ta till vara på sin skrivtid under 2016. Jag har skrivit ner dem minst lika mycket för min egen skull som för din men hoppas att du har nytta av dem. Har du fler tips dela gärna med dig av dem i en kommentar.

1. Skriv regelbundet
  • Skriv regelbundet, även om du har ont om tid. Att skriva 20 minuter per dag är också skrivtid. Det gör att manuset hålls levande och minskar ner ställtiden när du väl får lite mer tid för ditt manus. Korta pass kan användas för att fila på synopsis, göra research eller skriva en viss scen.
  • För skrivdagbok. Ett sätt att få struktur på skrivandet är att anteckna helt kort vad du gjort under varje pass. Det väsentliga är inte att notera antal tecken du skrivit utan få ner om du gjort några ändringar som påverkar någon annan del av manuset.
  • Stäng av distraktioner. Under den tid som är avsatt som skrivtid sitter/står du framför datorn med alla pro­gram utom det du skriver manuset i avstängda.

2. Frigör skrivtid
  • Hitta din bästa tid att skriva på. Om du är som jag och skriver bäst på morgonen, kliv upp en timme tidi­gare och skriv före jobbet.
  • Släng ut teven, låt dammråttorna hållas och delegera till kockarna Findus och Dafgårds att stå för matlag­ningen.
  • Gå ner i arbetstid. Författaren Jenny Forsberg har avsatt alla fredagar för författaraktiviteter. Varning för 80-procentfällan, att du fortfarande har lika många arbetsuppgifter som när du jobbade heltid och bara går ner i lön.
  • Utnyttja pendeltid till att läsa och redigera ditt manus genom att utnyttja senaste bärbara teknik. Även om det kanske inte är så effektivt så får du i alla fall nya lek­saker.
  • Ta ledigt och åk bort på skrivretreat för att få sammanhållen skrivtid.

För att läsa de övriga tre tipsen får du gå in på Kristina Svenssons blogg Förverkliga din bokdröm. Där hittar du även många andra läsvärda inlägg.

Har du bestämt dig för att få din bok klar i år, satsa då på skrivandet. Det finns en grupp du kan gå med i för att bli peppad: Utmana dig själv att skriva i 100 dagar. Jag är med där. Inte för att jag behöver någon utmaning, jag skriver ändå varje dag, men det kan vara kul att peppa andra.

Lycka till! Hör gärna av dig och berätta när du får ditt manus antaget.

Kim M Kimselius Författarblogg är dagens rubrik "Bockar av mina skrivmål".

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017 men den finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 10 januari 2016

Boktips Morfar har berättat av Maria Bom


Morfar har berättat av Maria Bom


Anni ligger på sjukhus. Egentligen ska hon börja skolan och då vill hon ha en ekorre med sig. Men det går inte, eftersom hon inte får lämna sjukhuset.

Då får hon plötsligt ett oväntat besök.

En sorglig berättelse som andas hopp och livsglädje. En fin bok som jag rekommenderar dig att läsa.



Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.