Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 7 september 2012

Vad sägs om att ha en egen liten boktryckningsmaskin i vardagsrummet?

Du tycker nog att rubriken låter lite tokig, kanske ska du ha din tryckmaskin i källaren istället...

Anledningen till rubriken är en artikel jag läste i The New York Times, som Tina Back i Washington var snäll och sände till mig.

Artikeln handlar om Clare Dickens som ville dela sina berättelser med andra, men i slutändan blev en populär egenutgivande författare och det tack vare hennes lokala bokhandlare och en liten tryckerimaskin.

Clare Dickens skrev tillsammans med sin son Titus, "A Dangerous Gift", som en dagbok om deras dagliga liv. Hon avslutade boken efter att sonen tagit sitt liv, endast 25 år gammal.

The Espresso Book Machin i Washington gjorde det möjligt för henne att trycka upp boken och få den såld. Boken har blivit en bästsäljare hos den lokala bokhandlaren och på bokhandlarens websida.

"Jag trodde inte jag skulle sälja en enda bok", sa Clare Dickens. "Jag ville inte att det skulle bli en bästsäljare. Det enda jag ville var att berätta min sons historia, för att hjälpa andra människor i samma situation."

Att ge ut sin bok själv har blivit mycket lättare tack vare Espresso Book Machine. Den första Expresstryckmaskinen installerades hos World Banks bokhandel i samarbete med Xerox. Nu har företaget Expresstryckimaskiner hos omkring 70 bokhandlare och bibliotek runt om i världen, såsom London, Tokyo, Amsterdam, Abu Dhabi, Förenade Arab Mineraten, Melbourne, Australien och i Alexandria i Egypten.

De här små tryckerimaskinerna gör att bokhandlarna har tillgång till lika många böcker som internetbutikerna. Det är bara att trycka upp den bok kunden vill ha!

Expresstryckmaskinen använder två olika PDF, en för innehållet och en för omslaget. Allt detta hämtas genom digitala filer och trycks samtidigt från olika ändar av maskinen. Till slut möts de i mitten och binds ihop, för att falla ned som en färdig bok i botten av maskinen.

Vissa bokhandlare har tryckt upp tusentals böcker på dessa expresstryckmaskiner.

Kanske det inte är läge för dig att skaffa en sådan här maskinen och ha i vardagsrummet. Men tänk om du skulle kunna gå till din bokhandlare och be honom trycka upp några exemplar av din bok? Visst hade det varit roligt?

Här kan du se hur maskinen fungerar:



Tills dessa maskiner kommer till Sverige får du nöja dig med att gå till Print-On-Demand-tryckerierna och trycka upp några fåtal exemplar av din bok. Antingen för att dela ut till släkt och vänner, eller för att ställa i din bokhylla. Eller så kanske din egenpublicerade bok blir nästa bästsäljare, precis som det gick för Clare Dickens!

Lycka till!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!