Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 8 oktober 2009

Tror inte alla förstår hur enormt stort det är


"Jag tror inte alla förstår hur enormt stort det är, att som författare ha en egen monter på bokmässan av den storlek som Kimselius har." Detta var de avslutningsord Ingemar Lönnbom sa inför cirka 200 åhörare, efter vårt Historiska möte på Kulturcentrum tisdagen den 6 oktober 2009.
Fram till Ingemar sa de orden, har jag nog själv aldrig förstått det heller. Jag började 1998 med två titlar i B. Wahlströms monter, bland hundratals andra böcker och författare. 2002 startade jag eget förlag och fick den stora förmånen att "klämma in mig" på Bok i Blekinges monter på ett hörn bland 150 andra böcker. Andra dagen på den bokmässan fick jag ett eget bord, eftersom jag drog så mycket publik (eller kanske var det för att de som tittade på mina böcker skymde alla andras?!). Några år hade jag eget bord I Blekingemontern och trivdes med gemenskapen. Men plötsligt skulle Blekinge inte ha någon monter längre. Jag hade turen att ett förlag letade någon att dela sin monter med, Bäckströms förlag. Året därpå tog jag över halva montern, nästa år övertog jag hela montern och sedan dess har jag haft egen monter på bokmässan. Har inte ens reflekterat över att det är något stort för en författare att ha en stor egen monter. Jag har bara njutit av att se alla mina böcker samlade och exponerade alldeles för sig själva. (För ni vet väl att jag inte skriver böckerna till er, mina läsare, jag skriver dem till mig, för att jag ska kunna ha dem i MIN bokhylla.) Anstormningen av besökare är också stor. På årets bokmässa satt jag som klistrad på stolen i fyra timmar på lördagen och tre timmar på söndagen med kö. Något jag tyckte var jätteroligt. Mina Göteborgsvänner och släktingar tyckte nog det var mindre kul, eftersom de inte ens kunde komma fram och hälsa på mig.
Mina författarkollegor vet också alltid var de ska hitta mig, om jag inte är iväg och föreläser någonstans på mässan.
I år hade jag fyra stycken som arbetade åt mig i montern, jämfört när jag startade i Bok i Blekinges monter, där det knappt fanns tid för någon paus alls, eftersom jag skötte allt själv. Det känns jättekul att det går så bra!
Bokmässan är ett utmärkt tillfälle att möta mina läsare och fans, få höra deras kommentarer och förslag på nya böcker. Något som utvecklar mitt skrivande.
Redan nu planerar vi inför nästa års bokmässa. Bokade montern redan innan vi åkte iväg från Bokmässan. Ska bli spännande att se hur vi ska bygga upp montern nästa år. Det gäller att variera sig på något sätt. Nästa år blir temat "Romartiden"...
I början hade jag tidsenliga kläder, eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker. I år försökte jag också ha lite Kina-inspirerat, eftersom "Kinesiska Draken" var årets bok. Få se hur det blir nästa år. Kanske kommer jag att gå klädd i rustning, toga, eller något annat intressant.
Hoppas vi ses!
Kramisar Kim

Inga kommentarer: