Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 maj 2010

Krönika om kronprinsessan Victorias bröllop

Denna dag har jag ägnat åt att skriva en krönika för en tidning om det stundande bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. (Hoppas verkligen det blir varmare väder innan dess.)

Jag har surfat omkring på olika kungliga sajter och blivit imponerad över all den kunskap som finns på den kungliga webbsidan. Här kan ni läsa all fakta ni behöver veta inför det stundande kungliga bröllopet. Där finns släktträd och varje familjemedlem har en egen sida.

Dessutom finns det hur mycket information som helst, på många andra sajter. Jag tyckte det var häftigt att jag hade 67.900 träffar när jag sökte på mitt namn idag. När jag sökte på Daniel Westling fick jag över 6 MILJONER träffar.

Jag tycker om kungar och drottningar och historia, det är det jag skriver om. Därför var det extra roligt när jag fick erbjudande om att skriva en krönika för en bröllopsspecial.

Nu är den klar. Ska bara mailas iväg. Jag meddelar er när ni kan läsa krönikan och var ni kan läsa den.

Har känts konstigt att läsa om nu levande personer inför något jag skriver, eftersom jag för det mesta skriver om människor som har varit döda i hundratals, om inte tusentals år. Detta har varit en mycket intressant upplevelse.

Vad har du för åsikter om det kungliga bröllopet. Ser du fram emot det? Tycker du att det lika gärna kunde kvitta? Ja, vad tycker du?

Kramisar Kim
PS. Har du hört talas om den f.d. Karlskronabon journalisten Håkan Kjellgren som av misstag fick en inbjudan till Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop? Inbjudan hade blivit skickad till fel person. Håkan har träffat Viktoria i samband med en intervju och blev förmodligen glatt överraskad över inbjudan. Nu kräver hovet tillbaka inbjudan från Håkan. DS.