Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 27 juni 2010

Låt mig få ge dig...


...den bästa biten av sommaren i ljuvlig blomsterprakt. Mina favoriter just nu är aklejorna, som finns överallt i min trädgård i olika former och olika färger. Aklejan påminner mig om min barndom och min farmors mystiska spännande färgrika trädgård, fylld av skira aklejor som elegant bugade sig i vinden.
Kaprifolen påminner mig om Göteborg där kaprifolen växer vilt. Kaprifolen är Bohusläns landskapsblomma och doften får mig att tänka tillbaka på alla de år jag tillbringat i den berusande doften från kaprifolen, i mitt älskade Bohuslän.


Syrener finns det också gott om i vår trädgård. Eftersom sommaren för mig är detsamma som ljuvliga dofter och fågelsång, är de flesta växter i vår trädgård doftande. Dessutom har vi många fågelholkar och matar fåglarna hela vintern. De betalar tillbaka med sin vackra sång under våren och sommaren.


Ännu en akleja


Ytterligare en akleja, fotograferad med himlen ovanför.


Vildrosen är nästan den enda ros som inte tagit stryk av den hårda vintern.


En dubbel vildros, även denna starkt doftande och ljuvligt vacker.

En svensk sommaräng när den är som allra vackrast. Snart invaderas ängen av fjärilar så att det står en sky av fladdrande vingar runt oss när jag och hundarna vandrar över ängen.

Den här busken vet jag inte vad den heter. Någon som vet? Fick en liten planta av min älskade morbror Lars för många år sedan. Redan då var han gammal och jag tänkte att jag skulle ha ett vackert minne av min morbror den dag han inte längre fanns. Nu har jag mitt minne, men ingen morbror.

Azalea är ännu en favoritväxt i min trädgård, mycket på grund av de underbara färgerna och sprödheten över buskarna. I vinter har jag fått dela med mig av mina buskar till rådjuren, så det är inte lika stor färgprakt som vanligt i rabatten.

Ännu en azalea

Min rödaste azalea

Akleja

ännu en variant av akleja

Ljuvlig akleja


Mörk aklejaBollblomman är så ljuvlig, med alla sina små, små lila blommor.
Ännu en variant av akleja


Snöbollsbusken förde en tynande tillvaro bland mängder av sly när vi av en slump hittade den på en undanskymd plats i trädgården. Vi flyttade den och från att ha varit långa skrangliga pinnar med enstaka bollar, har den nu vuxit till en stor praktfull buske.

Snöbollsbuskens blomma i närbild.

Den här stora busken har jag alltid tänkt på som en kornell, men jag vet inte om det är det rätta namnet. Busken är översållad av vita blommor, mycket likt buskens blad. Efter att ha varit på Nya Zeeland och sett dessa praktfulla träd fyllda av stora vita blommor, blev jag glatt överraskad när jag hittade en sådan buske i Sverige vid min hemkomst. Nu vårdar jag busken ömt och tänker på min Nya Zeelandsresa varje gång jag ser busken.


Rhododendron översållad av underbara blommor.

Sommaridyll med massor av aklejor.


Den vackra pionen lyser röd mitt ibland det gröna.


Lupin i all sin enkelhet, en blomma många ser som ogräs, men som jag gärna planterar i min trädgård. Jag har stått i ett hav av Lupiner som sträckte sig flera kilometer omkring mig när jag var på Nya Zeeland. Ett oförglömligt minne.


Sommarprakt!


Aklejor, azaleor och Tola.
Nu har du fått ta del av min sommargåva till dig, ett fång med blommor och färgrika minnen.

Kramisar Kim