Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 8 september 2010

Ord

Ord kan betyda så mycket, ett ord, flera ord, tusen ord: snäll, glad, ledsen...

Ett enda ord kan säga väldigt mycket. När det tumlar tusentals och åter tusentals ord omkring i mitt huvud då vill jag bara ropa STOPP! Sluta! Tyst!

För jag har inte tid att skriva ned alla de meningar och berättelser som ständigt formas inuti mitt huvud, i mina tankar under promenaden, när jag sover, äter, ser på tv, rensar rabatterna... De gånger orden är minst pockande är när jag ser på film, därför gör jag det när jag vill vila. Läser jag en bok, ja då är orden där, trots att det är en fängslande berättelse, formas ändå min egen berättelse i huvudet. Ord, ord, ord.

Jag är oändligt tacksam för alla orden inuti mig, annars hade jag inte varit författare och kommit ut med så många böcker som jag har gjort. Böckerna kanske inte hade fångat läsarna på samma sätt, om inte alla dessa ord hade tagit över mig och krävt på att få komma ut.

I natt låg jag då där, igen, och orden formades utan mitt medgivande. En ny bok blev till i huvudet, meningar, intriger och jag ville bara säga STOPP, ändå tog jag emot och när jag sitter vid min dator flödar orden ut i fingrarna, ned till tangenterna och in i datorn. Där är de, alla de ord som kom till mig i natt. De ser så nakna ut mot den vita bakgrunden, men när jag läser dem känns det som om de glöder och förmedlar just det budskap de ville när de pockade på uppmärksamhet i nattens mörker.

Nu har jag gjort vad jag skulle, nu har jag skrivit ned alla orden. Nu ska jag sätta mig och skriva ännu fler ord, på en helt annan berättelse, som har funnits inuti mig under en mycket lång tid.

Har du många ord inom dig? Håller orden dig vaken på natten? Sätter du dem på pränt när du vaknar?

Ett enda ord till vill jag ge dig innan jag slutar: Lycka!

Kramisar Kim

9 kommentarer:

 1. Hej Kim!
  Tack för dina tips på ungafakta.se <3 Blev riktigt glad när jag läste igenom allt! Ska sätta mig en stund ikväll och skriva lite <33
  /// Josephine
  www.jossansplaceuknow.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Du är så produktiv att jag blir yr :)

  Jag har också en massa ord i mig som vill ut men ganska ofta tränger sig verkligheten mellan pappret och orden. Jag har en stor familj och de är mycket viktiga för mig så jag får kämpa lite med att få egen tid. Jag är glad att jag överhuvudtaget har börjat skriva så jag är nöjd och lycklig ändå :D

  Lycka till!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Josephine
  Kul att du har hittat hit. Härligt att mina tips och råd kom till nytta! Känns som om du blev inspirerad, kul! Kram Kim

  Hej Anneli
  Tänkte just på alla skrivande föräldrar som har barn, hur hinner de? Jag känner ju att jag inte hinner och då har jag bara vuxna barn och barnbarn och man och hundar och katter och föreläsningar och signeringar... Sedan kan jag disponera tiden till skrivandet som jag vill. Om bara inte orden vällde över mig hela tiden! Men som sagt, det är jättekul att ha så mycket inspiration och fantasi.
  Ska bli spännande att höra hur det går för dig med ditt projekt! Håller tummarna. Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Tack Kim for den bloggen som jag med gladje ska folja. Lamnade en kommentar ocksa om hon skulle vilja fraga nagot.

  Ja, det var lite deppigt i mitt inlagg idag. Men ibland kanns allt lite tungt. Men helt plotsligt mar man battre, det gor jag nu.

  Ha det riktigt bra!

  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Javisst kan orden hålla mig vaken. Ofta handlar det om olika kom ihåg listor men även formuleringar till skrivarbeten jag håller på med. Tyvärr är jag dålig på att skriva ner dem och de har försvunnit när jag väl försöker få dem på pränt...

  SvaraRadera
 6. Hej Eva
  Tänkte väl att det skulle kännas bättre när du läst Katarinas blogg. Tror säkert hon kommer att ha många frågor till dig. Ha en riktigt skön kväll i solstolarna! Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Hej Vicky
  Härligt att höra att orden håller fler vakna. Tråkigt att du glömmer av orden. Papper och penna vid sängkanten? Eller liten minidator? Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Skulle gärna vilja, men det är mer så att jag går och pratar med mig själv i tankarna och funderar på hur saker och ting hänger ihop. Då blir det ofta också för "djupt" och komplicerat för att t.ex. skriva om det på bloggen. Speciellt som jag inte "vet", rent vetenskapligt, det är egna funderingar av sånt jag läser här och var.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det låter härligt Marianne, att ha ett samtal med sig själv. Om jag hade sagt det till min skojfriska mamma hade hon kommenterat: "Får du några vettiga svar?" Sådan var hon. Tycker din blogg är alldeles utmärkt! Läser den med stort nöje! Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!