Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 7 oktober 2010

Kimselius föreläser i Bjärehovskolan i Bjärred utanför Lund

Ännu en gång glömde jag kameran och ännu en gång har jag haft en jättetrevlig dag, tillsammans med nya vetgiriga ungdomar.

Idag har jag varit på Bjärehovskolan i Bjärred, Lomma kommun utanför Lund. Det blev en lång dag och när jag väl kom hem hade jag varit borta i 11 timmar. Konstigt att jag inte känner mig tröttare? Förmodligen beror det på alla underbara möten. Eleverna har inte tagit energi ifrån mig, de har delat med sig av sin energi till mig.

Ett stort leende ser jag inom mig när jag tänker tillbaka på dagen. Det var ett leende jag fick när jag berättade en alldeles speciell sak för klassen. En pojke sken upp med det varmaste och goaste leende jag har sett på länge. Önskar jag hade haft min kamera med mig och förevigat leendet så jag kunnat dela med mig av det till dig. Kanske du också hade fått mer energi då.

Om några veckor ska jag tillbaka till samma skola för att se om jag har lyckats inspirera dem till att skriva fantastiska berättelser, vilket jag nog tror att de har gjort. För om jag inte tagit alldeles fel fanns det redan flera författare bland eleverna. Ett var barnbarnet till en känd författare...

Ja, det ska sannerligen bli spännande att träffa dem alla igen.

En annan sak som var mycket intressant idag, var att alla tre klasserna höll på att läsa min bok Svarta döden. En av mina otäckaste böcker och de älskade den. Det var roligt att återuppleva den boken igen, för nu är det många år sedan jag skrev den.

Nu ska jag ta och skriva lite på en av mina nya böcker, för eleverna i Bjärehovskolan har verkligen gett mig energi och inspiration.

Kramisar Kim

3 kommentarer:

Peter Fowelin sa...

Det låter väldigt roligt att ha sån kontakt med sina läsare!

Eva Linder sa...

Underbart! Det är alltid så inspirerande att möta ungdomar. På samma sätt som vi äldre barn får energi av dem så kan vi ge så mycket till dem. Framförallt som i ditt fall, en spännande författare.

Jag har själv börjat jobba med mina frilansuppdrag och det känna bara bra. Eftersom jag inte har fått containern såman blir det lite provisoriskt där jag sitter och jobbar, men när något är kul så spelar inte det någon roll.

Ha det bäst! Eva

Kim M. Kimselius sa...

Hej Peter
Det är jättekul att träffa läsarna och få deras reaktioner. Det utvecklar mitt skrivande. Kram Kim

Hej Eva
Håller med dig om att ungdomar inspirerar väldigt mycket. Vad spännande det låter med dina frilandsuppdrag. Tråkigt att containern ännu inte kommit. Desto större glädje när den väl dyker upp. Vi ses! Kram Kim