Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 2 maj 2011

Födelsedag och mord

Idag är min födelsedag. Det är också första gången i mitt liv som jag är äldre än min storasyster Birgitta, och för all framtid kommer att vara. Kan inte riktigt njuta av födelsedagar som förr på grund av det. Men det är som det är och inget att göra åt, och jag försöker göra det bästa av livet ändå.

Här är jag, idag på min födelsedag
Vi har som tradition att den som fyller år bestämmer över dagen. Med andra ord är den här dagen min. Började den med att sova en halvtimma längre och sedan ta en ljuvlig, men kall morgonpromenad.
Idag var det så kallt att gräset var knastrigt och vitt och Tickie som har fått all sin päls kortklippt fick ta på sig vintertäcket igen.

Den här rundan jag visar dig idag är en av mina absoluta favoritrundor. Den går jag året runt. Till min glädje hade bonden plogat vägen i vintras, så jag slapp kämpa mig fram genom den djupa snön. Men idag är tankar på vintern långt borta, nu när våren äntligen är här!

Lite mystiskt skymtar en byggnad fram i slutet av vägen. Hela naturen bär mystik över sig och fantasin frodas.

Häggen är fullt utslagen här i lä från den bitande vinden. Jag går omkring i vårrus och bollar runt orden inom mig, de ord som har fötts under natten och nu väntar på att få komma in i datorn och ut på papperet.

Då kommer plötsligt Tola med en blodig handduk som hon har dragit fram mellan några stenar i stengärdsgården. MORD! tänker jag och ser mig omkring, men där finns inga lik, skönt! Tola tycker att hon är duktig som har plockat upp handduken, jag tycker mest det är otäckt. Ja, du vet, jag och min fantasi.

Med andra ord kunde väl inte en födelsedagsmorgon börja bättre för en författare, eller vad säger du... Idé till en ny bok!?

Nu ska jag få ur mig orden som fortfarande ligger och pyr, sedan ska jag fira min födelsedag!

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.