Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 10 mars 2012

Barnsoldater / Joseph Kony / Invisible children

Under en enda dag fick jag många meddelanden från mina unga läsare, alla ville de samma sak, att jag skulle se filmen som jag nu ger dig en chans att titta på.

Judeförintelsen under andra världskriget är något många förfasar sig över och samtidigt frågar sig varför ingen gjorde något. Nu har du en chans att göra något, att förhindra något hemskt som sker.

En man, Joseph Kony, kidnappar barn, utnyttjar flickorna sexuellt och gör pojkarna till soldater. Barnen tvingas mörda sina egna föräldrar. Mannen är ett monster, inte bättre än Adolf Hitler. Ta dig tid att se filmen:Nu har du en chans att göra något. Sprid filmen.

Du får gärna kopiera hela det här blogginlägget och skicka vidare.

Du kan även gå in på facebook och Gilla Invisible Children.

Jag lyssnade på alla mina läsares röster som ville att jag skulle föra det här vidare. Jag hoppas att du lyssnar på mig och för detta vidare. För tänk om det var DU som var drabbad, om du blev kidnappad och tvingad att bli barnsoldat, eller om ditt barn fördes bort från dig, för att sedan återkomma för att mörda dig och din familj!

Sprid kunskapen om Joseph Kony och hans olagliga barnarmé, gör världen till en bättre plats att leva på för alla de som drabbas av denne mans ondska!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

5 kommentarer:

Iktoro sa...

Har också skrivit om det! Det är så j*vla upprörande!

Katarina sa...

Även jag har sett filmen och blev mycket illa berödrd. Förintelsen och folkmpord pågår fortfarande, vad har vi lärt av oss av historien? Det finns inga ord egentligen som på ett bra sätt beskriver det fruktansvärt onda.

Hur kommer det sig att vi är så många som visste så lite om vad som pågår där?

Och ..så kommer men:et.. Kampanjen är lysande på många plan, för det är den verkligen!

Vem finansierar den? Vill man verkligen utbilda fler soldater för att stoppa våldet? Många frågetecken finns..

Själv har jag inte sett en enda insamling och känner inte heller någon annan som sett någon insamling, ine heller någon som känner någon som bidragit till detta arbete att stoppa Kony 2012, ekonomiskt.

Jag tror alla förstår att denna film och detta stora arbete kostar stora pengar också..

Det känns inte bra att man inte vetat om vad som pågått och fortfarande pågår där, liksom att inte veta hur denna kampanj finansieras, iallafall för mig personligen.

Katarina

Jozii sa...

Neej, Kim, journalisten inom me skriker av vånda! Såg själv filmen för ett par dagar sedan och blev väldigt gripen, precis som alla andra. Var nära att sprida filmen vidare. Sen stannade jag upp och tog mig tiden att tänka efter lite. Forskade lite och hittade bland annat följande: http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/sluta-sprid-konyfilmen-invisible-children-bakom-filmen-gar-inte-att-lita-pa/

Vad som är sant eller inte sant har jag såklart ingen aning om, men det är egentligen orelevant. Lika skrämmande som de hemskheter Joseph Kony onekligen sysslar med är folks snabbhet och automatiska ställningstagande utan att granska eller tänka. Vilka är Invicible Children? Var går pengarna?

Jag tycker att det är bra att folk får veta vem Kony är, för visst stämmer det att det är viktigt att göra honom känd för att folk ska reagera. Men jag tycker att det är dåligt att sprida just den här filmen, då det är fråga om ren propaganda som vi vet mycket lite om.

Tina sa...

http://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/03/07/stop-kony-stor-natkampanj-mot-ugandas-gerillaledare/

:)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Iktoro
Bra gjort!
Kram Kim

Hej Katarina
Håller med dig om att man kan ställa sig frågande till vem som finansierar kampanjen.
Samtidigt har det här med barnsoldater funnits i väldigt många år, och det är jätteupprörande och inget som talas så mycket om!
Skönt att det lyfts fram, men jag undrar om det kommer något gott ur det...
Kram Kim

Hej Jozii
Ja, man kan fråga sig vilka Invisible Children är. Men jag betvivlar inte äktheten på att det finns barnsoldater som utnyttjas grovt.
Läste en bok för många, många år sedan som berättade om ett barn som blivit bortrövad och tvingad att bli barnsoldat. Han hade även tvingats att mörda sina föräldrar och syskon. Sedan fanns ingen återvändo för honom.
Den boken har jag burit inom mig i många år och när jag fick se den här filmen poppade boken upp till ytan.
Tänk om vi kan göra något för att stoppa det grova våldet mot barnen, bara tänk om...
Kram Kim

Hej Tina
Tack!
Kram Kim