Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 26 juli 2012

Skrivflöde och inspiration

Häromdagen kikade jag igenom mina manushögar och blev imponerad över hur produktiv jag har varit under alla år.

På bilden ovan ser du några av alla de färdiga och påbörjade manus som bara ligger och väntar på att bli tryckta böcker.

När jag bläddrade igenom mapparna for många känslor igenom mig: "Åh, det var då", "Tänk när jag skrev den här", "Den här måste jag skriva färdigt snart", "Den här berättelsen måste jag ge ut nästa år"...

Ja, det var många känslor som tumlade omkring inom mig, men framför allt kom inspirationen över mig i sådan mängd, att mina händer började darra av iver att få grabba tag i något av de påbörjade manusen för att skriva färdigt. Eller plocka fram ett av de färdiga manusen, bryta om berättelsen till färdiga boksidor och lämna till tryck. Allt för att få sätta ännu en av mina böcker i min bokhylla.

Det är underbart att ha så mycket inspiration och sådant skrivarflöde som jag har. Jag tror det beror på att jag aldrig slutar skriva. Jag tar inte några veckors semester och lägger skrivandet på hyllan, för det skulle vara samma sak som om jag slutade äta, dricka eller andas för några veckor. Skrivandet är min mat, min dryck, mitt syre och min energi. Utan skrivandet är jag ingen, bara ett tomt skal utan ord, utan inspiration och utan de där skakningarna som jag får i händerna när jag blir ivrig att få skriva.

Plockade fram en berättelse jag skrev 1982. Läste och njöt av orden och tänkte: "Tänk, jag kunde redan då..."

Förstår nu att min man under alla år har haft rätt: "Om man skriver så mycket som du gör Kim, då är man författare antingen man har fått någon bok utgiven eller inte."

Nu har jag fått över tjugo böcker utgivna. Nu är jag författare! JIPPI!

Vill du veta mer om hur jag arbetar med mina böcker, få ta del av mina skrivtips och råd? Om några veckor får du chans till det när boken Att skriva med glädje kommer ut i bokhandeln.

Kramisar Kim

 
Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

7 kommentarer:

 1. Intressant att du har så många halvfärdiga manus. Trodde du skrev en bok i taget...jag känner nu att min nya bokidé pockar på och vill bli påbörjad, men jag tänker att det är bäst att göra klart den första först. Annars kanske jag helt släpper den och den blir liggande. Jag har en tendens att hoppa till nya saker innan det första var klart. Vill verkligen inte göra det med mitt nästan klara bokmanus!

  SvaraRadera
 2. Jag är mycket imponerad av ditt skrivande! Bara att bli klar med EN bok är en bedrift i sig, men tjugo... WOW!

  SvaraRadera
 3. Hej Makena
  Nej, jag arbetar med många böcker samtidigt! Då kommer det plötsligt många färdiga böcker på en gång. Det är bra att kunna växla mellan böckerna, för det är mycket arbete att läsa in fakta inför mina historiska äventyrsböcker. Skönt att då kunna koppla av med en "helt vanlig" bok emellanåt!
  Lycka till med ditt bokprojekt!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Hej Anna
  Tack. Håller just nu på att avsluta min 23:e bok. Jobbat hårt länge nu. Snart dags för en liten andhämtningpaus, vilket innebär att jag sätter mig ned för att läsa research och kanske skriva på någon annan bok... Kan inte sluta skriva!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Ja förstår! Har hört från flera håll att man ska vänta ett tag med att redigera (Steven King säger minst 6 veckor). Kanske ska jag följa detta och börja skissa upp synopsis på nästa under tiden? Ja så får det bli! :)

  SvaraRadera
 6. Hej Makena
  Jag rekommenderar dig också att låta ditt manus vila innan du korrekturläser det. Då ser du med nya fräscha ögon på din berättelse och hittar fel du annars inte skulle ha upptäckt.
  Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Tack di är alltid så uppmuntrande! :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!