Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 26 juli 2012

Skrivflöde och inspiration

Häromdagen kikade jag igenom mina manushögar och blev imponerad över hur produktiv jag har varit under alla år.

På bilden ovan ser du några av alla de färdiga och påbörjade manus som bara ligger och väntar på att bli tryckta böcker.

När jag bläddrade igenom mapparna for många känslor igenom mig: "Åh, det var då", "Tänk när jag skrev den här", "Den här måste jag skriva färdigt snart", "Den här berättelsen måste jag ge ut nästa år"...

Ja, det var många känslor som tumlade omkring inom mig, men framför allt kom inspirationen över mig i sådan mängd, att mina händer började darra av iver att få grabba tag i något av de påbörjade manusen för att skriva färdigt. Eller plocka fram ett av de färdiga manusen, bryta om berättelsen till färdiga boksidor och lämna till tryck. Allt för att få sätta ännu en av mina böcker i min bokhylla.

Det är underbart att ha så mycket inspiration och sådant skrivarflöde som jag har. Jag tror det beror på att jag aldrig slutar skriva. Jag tar inte några veckors semester och lägger skrivandet på hyllan, för det skulle vara samma sak som om jag slutade äta, dricka eller andas för några veckor. Skrivandet är min mat, min dryck, mitt syre och min energi. Utan skrivandet är jag ingen, bara ett tomt skal utan ord, utan inspiration och utan de där skakningarna som jag får i händerna när jag blir ivrig att få skriva.

Plockade fram en berättelse jag skrev 1982. Läste och njöt av orden och tänkte: "Tänk, jag kunde redan då..."

Förstår nu att min man under alla år har haft rätt: "Om man skriver så mycket som du gör Kim, då är man författare antingen man har fått någon bok utgiven eller inte."

Nu har jag fått över tjugo böcker utgivna. Nu är jag författare! JIPPI!

Vill du veta mer om hur jag arbetar med mina böcker, få ta del av mina skrivtips och råd? Om några veckor får du chans till det när boken Att skriva med glädje kommer ut i bokhandeln.

Kramisar Kim

 
Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.