Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 13 augusti 2012

Reklampauser i livet

En man berättade för mig att han hade besökt en pub, när han kom in var det fotbollsmatch på tv. Han slog sig ned för att titta. När det verkade bli mål i matchen blev det plötsligt reklampaus. När reklamen var över hade matchen fortsatt. En liten ruta visade om det hade blivit mål eller ej. Men de fick inte se målet.

Givetvis trodde mannen att detta var en engångsföreteelse, men varje gång det såg ut att bli mål knäpptes reklamen på, hela matchen igenom. Han blev lite konfunderad och när matchen var över frågade han varför de sände reklam när det blev mål.

Då berättade pubgästerna att kanalen de just tittat på inte hade råd att köpa målen på fotbollsmatcherna, därför sändes reklam under själva målen. Om man ville se mål, då fick man skaffa sig en betalkanal!

Det fick mig att fundera... Tänk om vi hade reklampauser på det här sättet i livet: Värkar inför förlossning. Aj, vad ont det gör. Fixa en reklampaus, och när den är över ligger det lilla nyfödda barnet i din famn.

En tenta du går och oroar dig för, fixa en reklampaus och du kliver glatt ut ur tentalokalen efter pausen.

En jobbig arbetsintervju: Reklampaus och du sitter där på din nya arbetsplats när reklamen är över...

Jamen... Du ser själv, det fungerar inte.

Tycker inte om reklam som avbryter i filmer när det är som mest spännande. Föredrar SVT, för där sänds ingen reklam, eller filmkanalerna. Men ibland tittar jag på reklamkanalerna och då passar jag på att gå in på Facebook eller Twitter under reklamen, eller så hänger jag en maskin tvätt, kör några armhävningar, maggympa eller gör något annat kul. Allt annat än att titta på reklamen.

Vad gör du när det är reklam på tv?

Kramisar från Kim 


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om  Snapphaneresan.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker. (Ingen reklam, bara upplysningar!) :-)