Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 september 2012

"En guldgruva för dagens historielärare" Bokparet recenserar Mayafolkets Hemlighet av Kim M. Kimselius

Här kommer en mycket fin recension av Bokbloggen Bokparet. Recensionen är skriven av en f.d. historielärare som tycker mycket om Mayafolkets Hemlighet. Något som gör mig väldigt glad!

Ramona och Theo beger tillsammans med sina vänner Linda och Robert  på en tidsresa. Denna gång hamnar de i mayafolkets stad Palenque på 600-talet. Där råkar de ut för händelser som tog sin början i och med schamanens förbannelse och som flera gånger sätter dem i tvivel om de skall kunna komma tillbaka till nutiden. Genom att använda sitt förnuft och sin list och med hjälp av en tillfångatagen mayahövding lyckas de dock klara sig ur problemen och hitta tillbaka.

I sin sjuttonde bok om Ramona och Theo har Kim M. Kimselius tagit oss med till en gammal kultur och vi får en spännande berättelse om Mayafolkets kultur och historia. Kimselius blandar historiska fakta och myter om denna kultur med fantasi och spänning. Hela boken visar på en omfattande research och en stor kunskap om detta mayafolket i Mexico.

På den tiden jag undervisade i historia försökte jag inför varje ny epok eller nytt område ge eleverna tips om böcker, filmer, TV-serier, konst och annat som på något sätt behandlade det vi skulle läsa om. Jag tycker det är värdefullt att eleverna får så många infallsvinklar som möjligt och att de dessutom vänjer sig vid att läsa skönlitteratur.

 Tyvärr fanns inte Kimselius böcker på den tiden. Det måste vara en guldgruva för dagens historielärare att låta eleverna läsa hennes böcker och på så sätt få en levande beskrivning av det avsnitt man läser om.

Kimselius är fantastisk på att berätta om historiska händelser och genom att låta Ramona och Theo delta i dem blir de verkliga för läsaren. Hennes berättarförmåga och lediga sätt att skriva gör att det blir mycket lättillgängligt för läsaren och man tycker sig vara mitt i händelserna.

Som vanligt avslutar Kimselius sina böcker med faktadel om innehåller dels historiska data om Mayafolket och dels en ordlista över ord, uttryck och personer som förekommer i boken och som har anknytning till detta folk.

Jag tycker det är intressant med böcker som tar upp historiska fakta och händelser och behandlar dem i romanens form. Det är ett utmärkt sätta att sprida kunskap och detta förstärks av faktadelen i slutet av boken.

Visst var det en fin recension? Om du blev sugen på att läsa boken har du chans att vinna Mayafolkets Hemlighet på nedanstående länk.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok: (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50.
Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

2 kommentarer:

 1. Jättefin recension Kim!! Jag ser mycket fram emot att se huruvida våra barns lärare kommer att ta upp dina böcker i, eller i anslutning till, undervisningen.
  Kramar.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid
  Tack! Instämmer helt och hållet! Ja, det ska bli spännande att se. Vilken skola kommer de att gå i?
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!