Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 2 oktober 2012

"Det är fint och eftertänksamt skrivet och det berör verkligen" Eli läser och skriver recenserar Mysrys av Kim M Kimselius

"Det är fint och eftertänksamt skrivet och det berör verkligen" Eli läser och skriver  recenserar Mysrys av Kim M Kimselius. 

Det här var en mycket fin recension av min bok Mysrys. Boken står som skönlitterär bok och inte som ungdomsbok. Det här är alltså min första vuxenbok. Men nog pratat av mig, nu ska du få läsa vad Bokbloggaren Eli läser och skriver tyckte om boken.


"Läs gärna mer om Kim i En bokcirkel för allas intervju!


Denna hösten kommer Kim ut med inte mindre än fyra böcker, Mayafolkets hemlighet Att skriva med glädje, Den där dagen och så sist men inte minst, Mysrys som är en novellsamling och en väldigt bred sådan. Jag som bara läst böcker ur Theo och Ramona- serien tidigare tyckte det var kul att läsa något annat av Kimselius också och jag tyckte om den.

Första novellen, Har jag berättat? är en alldeles underbar skräckhistoria – atmosfärisk, kuslig och med verkliga kalla kårar mot slutet. Hemsökta hus och andar dyker också upp med jämna mellanrum liksom mindre skräckiga deckarhistorier – det är stor bredd på novellerna. De allra flesta är också väldigt bra, några gillar jag mer än andra och en gillar jag inte alls – men i en samling med över 40 noveller är det ändå ett bra betyg.
Jag tror att det här är en jättefin novellsamling att ge ungdomar men jag tror samtidigt att många av novellerna kräver ett samtal efteråt för det är svåra saker Kimselius tar upp. Sorg och död är återkommande teman – det är fint och eftertänksamt skrivet och det berör verkligen."


Läs Eli läser och skrivers recension här.


Visst var det en fin recension?

Nu är bokmässan över och jag är hemma igen, som vanligt helt utmattad av att ha pratat i fyra intensiva dagar. Har värk i högerarmen efter att ha skrivit tusentals autografer, eller kanske det bara var 800-900...

Nu börjar planeringen inför nästa års bokmässa, men dessförinnan ses vi under alla höstens signeringar som du kan läsa mer om till höger här på min blogg.

Ha det så bra! Vi ses!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

1 kommentar:

  1. Det var min miss, såg inte att den var kategoriserad som vuxenbok och inte ungdomsbok. Men det kändes som att den fungerar för ungdomar också! Har ändrat min kategorisering i inlägget!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!