Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 januari 2013

"En viktig bok" skriver LitteraturMagazinet om Den där dagen av Kim M Kimselius

Du anar inte hur glad jag blir för varje positiv recension av mina böcker. Jag borde ha vant mig, efter 15 år som etablerad författare, ändå pirrar det av glädje i mig varje gång jag läser bra omdömen om någon av mina böcker. Den här gången är det LitteraturMagazinet och Emma Kreü som recenserat min bok Den där dagen.

Här kan du läsa recensionen:
Det här är en bok om skuld och skam, om rädslan för att berätta om vad man utsatts för och för omgivningens reaktioner på ens berättelse. En bok om hur fel det kan gå om man i livet känner att det inte finns någon som man kan anförtro sig till och väljer att sluta sig inombords när man upplever saker som borde komma upp till ytan.

Angelica går på gymnasiet och tycker att hon har det mesta i livet, bra kompisar, en kille som hon är kär i och mycket tid över för sitt stora fritidsintresse, fotbollen. Men så är hon med om en fruktansvärd upplevelse och går sönder inombords, vilket gör att hon sluter sig allt längre inom sig. När hon varken klarar av sig själv eller närhet till andra så börjar en spiral av självdestruktivt beteende, där hon allt mer isolerar sig från sin omgivning. Hennes kille och kompisar förstår inte varför hon inte längre vill veta av dem och plågandet av sig själv upptar snart all hennes vakna tid. Men Angelica har bestämt sig för att hämnas och börjar med att skriva ned hela sin berättelse, steg för steg.

Jag tror att det här är en bok som skulle vara bra för många ungdomar, killar som tjejer, i högstadieåldern att läsa. För även om de inte har varit med om samma upplevelser som huvudpersonen Angelica så är det nog många som har varit med om liknande, alternativt känner personer som har det, och som kämpar med samma frågor som Angelica gör. Gärna då det finns möjlighet att diskutera i grupp tillsammans, jag tror att många skulle kunna komma till bra insikter om hur man kan agera i sådana situationer istället för att tiga ihjäl dem.

Jag tycker att det här är en viktig bok som tar upp ämnen som egentligen inte bara berör ungdomar utan människor i alla åldrar. Bristen på krishantering drabbar människor i alla åldrar, även om man förhoppningsvis blir bättre på det med åldern, men för det finns det inga garantier. Alla borde tala om det, för att bli bättre på att hantera det, inte bara hos sig själv utan även hos sin omgivning. Det tror jag att vi alla skulle kunna tjäna mycket på, oavsett ålder.

Tack snälla Emma för den fina recensionen. Den där dagen var en bok som jag hade så svårt att publicera, så jag lät den ligga i mina byrålådor i 30 år. Därför är det extra roligt att boken har fått så jättefina omdömen, ja den säljer så bra att vi snart har sålt slut på första tryckningen.

Jag får många mail om boken, många tackar mig för att jag har skrivit boken, många berättar om sina tankar och upplevelser. Aldrig hade jag kunnat ana att boken skulle göra så stort intryck på så många.

Eller kanske jag anade det och att det var därför jag lät den ligga i lådan fram till 2012. Kanske var jag rädd för att få negativa omdömen om berättelsen. Men än så länge har jag bara läst och hört positiva saker om boken.

Tack för att ni hör av er och berättar vad ni tycker om Den där dagen, och alla mina andra böcker. Ännu en gång stort tack Emma för din fina recension!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här