Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 april 2013

Boktips: Hungerspelen Trilogin av Suzanne Collins


När Hungerspelen kom ut förfasade jag mig över att det handlade om barn som mördade varandra för att få mat. Jag lovade mig själv att jag ALDRIG skulle läsa den boken!

För ett tag sedan såg jag filmen Hungerspelen, mest för att få veta vad den handlade om. Det gick ju att stänga av om den var så hemsk som jag trodde att den skulle vara.

Vad förvånad jag blev när det visade sig att Hungerspelen inte alls handlade om det jag hade trott. Jovisst var det en tävling där den enda överlevaren vann. Men det var inga blodiga strider och sådana hemskheter, då har jag sett värre saker på nyheterna.

Jag tyckte så mycket om filmen att jag genast köpte Hungerspelen Trilogin som e-bok, laddade ned direkt och sedan frossade i tre hela böcker. All min lediga tid har jag ägnat åt att läsa Hungerspelen, som är en bok om vänskap och kärlek och uppror mot förtryckare. Underbara personskildringar och bra språk!

Om du går omkring med samma uppfattning om Hungerspelen som jag gjorde, vill jag uppmana dig att ge boken/böckerna en chans. Tror inte att du kommer att ångra dig. Jag älskade böckerna och vill gärna läsa mer av Suzanne Collins!

Baksidestext till första boken Hungerspelen:
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!
Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...
Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television ? som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak ? tittarsiffror.


Baksidestext till andra boken i Hungerspelen, Fatta Eld:
En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden... Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla... "Fatta eld" är den andra delen i den gastkramande trilogin om "Hungerspelen".

Baksidestext till tredje boken i Hungerspelen, Revolt: Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit? I de två första delarna av Hungerspelen vävde Suzanne Collins en otroligt tät intrig, nu kommer upplösningen. Hungerspelen har blivit en internationell försäljningssuccé världen över.  

LÄS BÖCKERNA!!!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här:

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.