Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 17 december 2013

Julsigneringen i Skåne 2013 avslutad

Under tre veckors tid har jag kört runt i Skåne och signerat mina böcker hos olika bokhandlare. Här är de sista sex dagarnas signering i sammanställning.

Den sista, intensiva signeringsrundan i Skåne började med Akademibokhandeln i Landskrona, dit min fan Tina kom på besök. Jag skulle ha varit i Landskrona veckan innan, men var tvungen att ställa in pga stormen Sven.

Dagen därpå stod jag och signerade hos Akademibokhandeln Nova Lund. Där var det mycket folk och som vanligt blir det inte många bilder tagna.

När jag passerade tonårsbokhyllan såg jag att personalen rekommenderade min bok Den där dagen.

Även Mysrys hade fått rekommendationslapp. Samma dag hade jag även fått en jättefin recension av Mysrys som jag hade lagt ut på min blogg. Därför blev jag inte förvånad när boken helt hade sålt slut i bokhandeln.

När jag är ute och signerar pratar jag med alla jag möter, antingen de köper mina böcker eller inte. En sådan person var Birgitta. Hon stannade till för att prata, inte för att köpa böcker. Vi fick så fin kontakt att hon kom och hälsade på mig även dagen därpå när jag var och signerade hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Där var det sådan rusch att det inte blev ett enda foto taget.

På lördagen var det dags att signera på Akademibokhandeln i Jägersro center i Malmö. Här kom en av mina stora fan, eller jag kanske ska säga två av mina stora fan, för det är Zahra som har börjat läsa mina böcker och fått även sin mamma, Sherin, att gilla dem. På bilden ser du Sherin.

Zahra passade på att köpa en rejäl hög med böcker, eftersom de hade mycket bra priser hos Akademibokhandeln Jägersro Center. Här i sällskap med sin mamma Sherin.

Förra året när jag signerade i Jägersro sålde jag slut varenda bok. Därför hade bokhandlaren tagit hem betydligt fler böcker. Det var jag glad för, eftersom det kom massor av glada läsare som ville få en kram, eller köpa signerade böcker. Här är en liten entusiastisk läsare på åtta år.

På söndagen var det dags att signera på Akademibokhandeln Center Syd i Löddeköpinge. Där står jag varje söndag före jul tillsammans med författaren Bodil Mårtensson. Vi har jättekul tillsammans, även om vi inte hinner prata så mycket som vi egentligen vill.

Här fick vi njuta av skönsjungande tomtenissar.

Tomtefar var där och övervakade allt, samtidigt som han delade ut pepparkakor till alla snälla barn. Tror inte att jag har varit snäll, för jag fick ingen pepparkaka, eller så tyckte tomten inte att jag är något barn längre...

Min stora fan Caithlin kom på besök tillsammans med lillasyster och mamma. En mycket entusiastisk och glad läsare.

Det som är så roligt med mina läsare är att de inte nöjer sig med att komma till en signering, utan de kommer till flera. Här är det Tina från Landskrona som besöker mig även i Löddeköpinge.

Här ser du Bodil Mårtensson och jag framför våra respektive roll-up med foton på våra böcker.

Bokhandlare Johan kom och såg till att vi hade böcker, dricka och trevligt. Något vi alltid har vid våra signeringar, men det är skönt att någon ser efter oss.

Måndag morgon och sista signeringen i Skåne. Det kändes både skönt och lite vemodigt. Jag har haft otroligt roligt, mött många fans och fått många fina minnen. Samtidigt längtar jag hem till make och hundar.

Tickie har hållit mig sällskap i Skåne och älskat att få rå om matte alldeles själv. Det är inte alltid lätt att vara minst OCH äldst, när man är PON och bor tillsammans med Berner Sennenhundar.

Sista signeringen gjorde jag hos Akademibokhandeln Burlöv Center i Arlöv/Malmö.

Även här mötte jag många trevliga människor, bland annat den här mysiga damen som gav mig en härlig pratstund. Det roligaste under den här signeringsdagen var dock när det kom två fransmän och frågade om jag talade franska "ja lite granna" svarade jag. Men det är en sak att ha lärt sig franska och att diskutera mina historiska böcker på franska, plötsligt kändes det som om jag inte kunde någon franska alls. Får börja plugga igen... Kul hade vi iallafall och de var mycket intresserade av mina böcker.

När jag skriver detta inlägg sitter jag fortfarande i min skrivarstuga. Bilen är packad, redo för hemfärd. Nu ska skrivarstugan stängas ned till nästa gång jag kommer. Kanske blir det till våren igen när det är dags att "vrålskriva" på nästa bok.

Tack alla underbara läsare, fans och nya vänner för att ni berikade den här julsigneringen. Hoppas att ni hör av er till Kim M Kimselius per mejl och berättar vad ni tyckte om de böcker ni köpte av mig under signeringen.

Nu far jag hem till Blekinge.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här