Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 30 april 2014

Novelltävling Kapitel I

Varje månad dras en vinnare i Kapitel 1 novelltävling. Om du har turen att bli en av vinnarna får du din berättelse publicerad i en bok 2014. Visst låter det spännande? Läs mer om tävlingen nedan:

Novelltävlingar hos Kapitel 1
Var med och tävla i vår nyskapande novelltävling! De tio bästa novellerna publiceras i en e-bok under 2015. Vi kör åtta delfinaler under året, där medlemmarna röstar fram en 1:a, 2:a och 3:a. I december storfinal mellan de 24 finalisterna, och där en jury utser de slutgiltiga vinnarna 1-10. Även andra priser. Lycka till!

Den första i varje månad (feb, mars, april, maj, juni, sep, okt, nov) börjar en ny tävlingsomgång. Från och med den 15:e kan alla medlemmar rösta på sin favorit. Den sista i varje tävlingsmånad koras vinnarna 1-3, helt och hållet framröstade av er. I december är det dags för stor årsfinal där en jury utser vinnarna 1-10. Lycka till!

Info, tävlingsregler, röstning & priser

Temat för februari-april är TRO, HOPP & KÄRLEK. Det går att tolka som februari = TRO, mars = HOPP och april = KÄRLEK. Men det är frivilligt.

Framåt vårkanten utvärderar vi temat och bestämmer om vi ska köra vidare på samma eller om vi sätter ett nytt. Under 2014 hoppas vi nämligen att få läsa en hel massa noveller, som handlar om allt mellan himmel och jord. TRO, HOPP & KÄRLEK är hur brett som helst vilket i realiteten innebär FRITT VAL.

Det ställer på sätt och vis högre krav på er som skribenter. Men det ger er också utrymme att skriva från hjärtat och inte på beställning så att säga. Det ger lite mer tid för eftertanke. Och ännu mer kreativt tänkande. Dessutom det är ju som sagt ett ämne som innefattar egentligen allt. Går alldeles utmärk även att skriva deckare/spänningsnoveller inom det ämnet till exempel.

1) Om du vill vara med
Tävlingen är endast öppen för medlemmar. Det är jättelätt att bli medlem. Och gratis!
Steg 1 är alltså att skaffa ett konto på Kapitel 1 om du inte redan är medlem. Skriv sedan din novell och lägg in den under ditt konto. Under tävlingens gång dyker det upp en knapp på din sida som heter "Delta i MN". Vill du att din novell ska vara med så klickar du på den.

2) Novell-längd
Min 8.000 tecken. Max 40.000 tecken. Inklusive mellanslag. Vi har lagt in en spärr på sidan där du lägger in din novell, så det går inte registrera noveller som inte ligger inom tävlingsspannet.

3) Deltävlingar & datum
Totalt 8 deltävlingar under året: februari, mars, april, maj, juni, september, oktober och november. Start 1:a februari.
1:a - 14:e Lämna in din novell
15:e - 29:e Rösta på den novell du tycker bäst om (i februari t.o.m. 28:e).

Under juli och augusti har Kapitel 1-redaktionen stängt. December är finalmånad.
OBS: Du kan inte tävla med samma novell två gånger.

4) Röstning, final & jury
Medlemmarna röstar fram en 1:a, en 2:a och en 3:a varje tävlingsomgång (totalt åtta tävlingsomgångar). Du kan rösta på 3 noveller i varje tävlingsomgång. Om du har minst en text upplagd på Kapitel 1, är varje röst värd 3 poäng. Om du inte har någon text upplagd, är varje röst värd 1 poäng.

I december är det storfinal mellan de 24 finalisterna - där en jury utser de slutgiltiga vinnarna 1-10.

Vilka kommer att vara med i juryn?
Än så länge är bara två jurymedlemmar spikade:
Jag, Mette, representerar styrelsen för Kapitel 1. Therese Johansson, driver Bläcklilja textproduktion och har bl.a. korrekturläst och språkgranskat böcker för Rabén & Sjögren samt Printz Publishing.

5) Priser
Vinnaren varje månad får gästblogga på bloggen – presentera sig själv och sitt skrivande.

Novellerna som kommer 1:a, 2:a och 3:a varje månad är med i årsfinalen där de läses av en väl utvald jury. De tio bästa novellerna kommer att publiceras i en novellsamling i e-boksformat (som ges ut under 2015). De 10 bästa novellerna kommer också att få en personlig kommentar av juryn.

Nr 1-3 i årsfinalen kommer dessutom att få varsitt pris utöver detta. Vad är ännu inte bestämt.

6) Övrigt
• En novell måste inte vara nyskriven, men du ska inte ha tävlat med novellen i tidigare tävlingar anordnade av Kapitel 1 eller någon annan aktör.
• Du får vara anonym när du lämnar in din novell, men alla noveller som går vidare måste publiceras under eget namn.
• Allt är möjligt att skildra med litteratur, men Kapitel 1 publicerar inte texter som uppmanar eller kan uppfattas som uppmaningar till brott, eller som kränker enskilda personer eller grupper.
• Publicerade författare erhåller sedvanlig royalty.


Nu har du många utmaningar framför dig, det är bara att sätta igång och skriva!

Lycka till!

Kika gärna in på Kimselius skrivtips

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 29 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!