Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 1 juli 2014

Dragspelsmusik av min 91-årige far på Kolshults Ponnybus Öppet Hus


I helgen var det öppet hus hos Kolshults Ponnybus. Den här gången var min 91-årige far med och underhöll med härlig dragspelsmusik. Barnbarnet Frida var som vanligt med och hjälpte till med hästarna. Premiär var det för Tudor som förra året bara var en vecka gammal när Kolshults Ponnybus hade öppet hus.

Tudor tyckte det var mycket spännande. När han fick syn på fölet som inte ens var hälften så stor som han, ville han fram för att hälsa. Men där var många som ville hälsa och titta, så han fick nöja sig med att kika på avstånd.

Tudor har upptäckt burarna med kaninungarna. För det mesta flockades barnen runt de här burarna.

Det fanns otroligt mycket att titta på för Tudor: hundar, hästar, människor, vagnar, korv, bullar och alla dessa små barn som ville klappa och pussas. Tudor älskade det.

När Frida får hålla på med hästar är hon extra glad.

Vi hade tur med vädret. Större delen av dagen var det uppehåll och solen tittade till och med fram en stund. Ett litet regnmoln drog förbi, men var snabbt över.

Tudor bara njöt av alla nya intryck.

Här är jag med min käre far och Tudor.

Här är far och Frida tillsammans med Tudor.

Frida kunde inte låta bli att låna fars dragspel en stund och trots alla människor runt omkring satte hon sig för att spela den låt hon hade övat på under veckan: Drömmen om Elin.

Här är det Heike (som tillsammans med sin man Patrik driver Kolshults Ponnybus) som slagit sig ned hos pappa en stund. Folk sjöng med, stod och svängde på höfterna till musiken och det kändes som om dragspelsmusiken var mycket uppskattad.

Eftersom jag höll Tudors koppel i ena handen hela tiden, var det inte så lätt att fotografera. Här är det Frida som leder en av de lyckliga som fått prova på ponnyridning. Det fanns också möjlighet att få åka häst och vagn, gå tipspromenad, få lära sig mer om blåbär, köpa blåbärsplantor och handla på loppis.

Eftersom det kom en liten regnskur åkte jag hem med Tudor och pappa och lämnade dem hemma. Pluto fick följa med tillbaka till Kolshults Ponnybus och han tyckte ännu mer om kaninerna än vad Tudor hade gjort. Eftersom Pluto är en gammal garvad bernerhane var det inte mycket som fick honom att reagera, förutom kaninerna.

Höjdpunkterna på Kolshults Ponnybus öppet hus är trots allt riduppvisningarna. Några av grupperna var utklädda i färggranna kläder, andra var mer strikt klädda. De hade hoppuppvisning och dressyruppvisning. Ja, det var sannerligen en blandad kompott, det fanns något för alla.

Ännu en härlig dag som sprang iväg i glädjens tecken.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!