Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 21 augusti 2014

Rapport från skrivarlyan


Just nu är jag "mellan böcker". Väntar ivrigt på att Skräckresan med Titanic ska komma från tryckeriet. Håller på med min bloggbok för 2009 där jag lägger in utvalda blogginlägg för det året och skriver in lite fler tankar och lägger in mer foton från mina resor. Det är egentligen ett gigantiskt projekt jag har tagit på mig, det inser jag nu. Många resor är det, många foton har det blivit och många år har det gått sedan jag började blogga 2009. Min ambition är att det ska bli en bloggbok för varje år. Jag kämpar på.

Dessutom väntar jag på första omslagsskissen till min bok Staden på andra sidan. Det är min 27:e bok, som jag skrev färdigt i våras, men som inte kommer ut förrän 2015. Ibland räcker pengarna inte till, trots att orden flödar ymnigt och jag bara skriver och skriver.

På ovanstående bild ser du hur mitt skrivbord ser ut just nu. Kanske kan du utifrån researchböckerna gissa vad nästa bok kommer att handla om?

För när jag inte skriver läser jag research till den 20:e boken om Theo och Ramona. Tänk att jag snart har skrivit 20 böcker om dem, sedan jag debuterade med Tillbaka till Pompeji och gjorde dundersuccé. Totalt är det 30 böcker som är färdigskrivna/utgivna och fler ligger i byrålådorna.

Idag har jag ägnat mig åt att göra backup på min bokdator. Häromdagen tänkte jag göra backup på min internetdator och tänk, då gick den inte igång. Jag blev alldeles iskall och rädd och önskade att jag hade bestämt mig för backup dagen innan. Till slut gick datorn igång och jag gjorde genast backup på hela datorn, vilket tog hela dagen. Nu är båda datorernas innehåll kopierade och jag kan ta det lugnt.

Nu ska jag bara röja skrivbordet lite för att strax fylla det med fler papper. Jag bara skriver och skriver och skriver. Några författarkollegor undrar hur jag bär mig åt för att skriva så många böcker per år, jag kan dela med mig av hemligheten: Jag städar förmodligen inte lika mycket som alla andra, fikar inte med mina vänner så ofta som jag skulle önska och jobbar långa dagar med det som jag älskar.

Jag lever den dröm som många bara drömmer om att uppnå. Ibland känns det som om jag drömmer, för det är något alldeles speciellt att svepas bort i fantasin och få skriva allt det som ska hända romanfigurerna.

Du har väl inte missat att du har chans att vinna boken Skräckresan med Titanic?

Snart lottar jag även ut biljetter till Bok och biblioteksmässan i Göteborg, håll ögonen öppna. Du hittar mig alla mässans dagar i min monter B09:20.

Ha det så bra, nu ska jag fortsätta arbeta på min bloggbok. Hmmm, skulle gärna vilja skriva lite på min isländska bok...

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Datorer".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.