Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 november 2014

Novelltävling med tema Spöken

Vill du vara med i antologin Svenska spöken? Då är det bara att skriva ihop en spökberättelse och skicka till novelltävlingen. Läs mer nedan:

Svenska spöken!
Året är 2015 när Sveriges befolkningstillväxt ökar från oväntat håll. Spökena dyker upp i hemmen, på arbetsplatserna, på stan och ute på landet. Bland de levande sprids en känsla av olust över att behöva konfronteras med somliga av dessa nygamla bekantskaper.; var kommer de ifrån och vad vill de?

Från norr till söder bildas band av spökjägare som tar på sig uppgiften att skydda de levande från denna styggelse! Samtidigt finns det de som antingen av kärlek eller nyfikenhet omfamnar det ockulta och tar upp kampen till spökenas försvar.

Röster börjar höjas om att spökena måste ha vissa rättigheter, de var/är ju trots allt svenska medborgare. Det blir upp till myndigheterna att utreda om dödsfall ska utgöra ny diskrimineringsgrund eller om det är bäst att göra sig av med gengångarna innan de blir farliga på riktigt.


Riktlinjer för novellen:
Skicka till manus@andravarldar.se och ange ”Svenska spöken” i ämnesraden.

Novellen ska skickas in senast 15 januari 2015.

Namnge filen med ditt namn och novellens titel. Inga följebrev behövs.

Historien måste handla om svenska spöken (anden eller avtryck av en avliden person) och utspela sig i Sverige 2015 men vi har inga synpunkter på vilken tid spökena kommer ifrån.

Novellen måste kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna och får inte vara längre än 30 000 tecken inklusive mellanslag.

Arbetsgruppen avgör vilka noveller som uppfyller kriterierna och på övriga grunder antas till antologin.

Upphovsrätt till novellen:
Genom att skicka in novellen ger du Andra Världar rätten att använda ditt verk i antologin, oavsett vilket format förlaget väljer att använda; pappersbok, e-format eller som ljudbok.

Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexet och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning. Medverkande i förra antologiprojektet har berättat att deras försäljning gick över förväntan.

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!