Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 26 november 2014

Allas Novelltävling 2015 vinstsumma 10 000 kronor

Nu har jag varit och köpt Allas tidning för att kunna lämna alla uppgifter till dig angående novelltävlingen som Allas har utlyst. Har inte hittat länk till tävlingen någonstans på nätet. Läs nedan vad som gäller för tidningen. Självklart kan du även köpa Allas nr 48 och läsa mer om tävlingen där. Nedan kan du läsa vad som gäller för tävlingen.

Allas novelltävling 2015
Vem skriver bästa långnovellen?

Gillar du att skriva? Kanske har du byrålådorna fulla av alster, eller kanske är du en van novelltävlare? Vem du än är, är du välkommen att delta i Allas stora pristävling om den bästa långnovellen.

Varje vecka i Allas publicerar vi en långnovell på tre sidor i tidningen.

Novellerna är mycket uppskattade. De handlar alltid om relationer, men det är relationer av många skiftande slag. De kan vara roliga, rörande, tänkvärda och har ibland ett överraskande slut. Däremot publicerar vi aldrig science fiction-noveller eller berättelser förlagda till historisk tid, sådan tävlingsbidrag tackar vi alltså nej till.

Nu har du chansen att skriva en novell och skicka in den till oss. Längden måste vara mellan 12.000 och 13.000 tecken inklusive blanksteg.

I juryn sitter Gunilla Håkansson, chefredaktör på Allas, Lotta Gustavsson, fictionansvarig på Allas, Ingar Haellquist, kulturredaktör på Allas, samt Titti Holmquist, redaktör och fictionmedarbetare på Allas.

Vinnarnovellerna publiceras i Allas och vi förbehåller oss rätten att köpa in övriga bidrag till sedvanliga honorar.

Så här gör du för att tävla:
Skriv  ditt namn och ditt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen det. Utanpå kuvertet skriver du titeln på din novell. Samma titel måste också stå längst upp på ditt manus. Lägg sedan manus och kuvertet i ett annat kuvert. Vi vill nämligen inte veta vem författaren är när vi läser ett manus. Först när vi valt ut våra pristagare bryter vi namnkuverten.

Alla som älskar att skriva är välkomna att delta. Det spelar ingen roll om du har blivit publicerad tidigare eller bara skrivit för byrålådan.

Skicka din novell till:
Allas Novelltävling 2015
209 71 Malmö

Vi vill ha din novell före 15 mars 2015.


Vinnaren får sin berättelse publicerad i tidningen och förstapristagaren vinner 10.000 kronor. Andrapristagaren vinner 5.000 och tredjepristagaren får 3.000 kronor.Tyvärr finns inte tävlingen länkad någonstans. Du hittar all information om tävlingen i Allas nr 48. Elli var snäll och gav mig länken till tävlingen i kommentarsfältet. Klicka här för att komma till Allas Novelltävling 2015.


Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. http://allas.se/var-med-i-var-novelltavling-tavla-om-10-000-kr/

  Hittade denna! :)

  men stort tack för ditt tips, håller på att försöka knåpa ihop en novell här.

  MVH Elli

  SvaraRadera
 2. Hej Elli

  Stort tack för länken! Perfekt, ska lägga in den på sidan. Spännande, berätta när du vinner!

  Lycka till!

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!