Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 29 december 2014

Boktips: Eva Ludvigsen Sveriges Nora Roberts

Här och Nu av Eva Ludvigsen är en underbar och spännande kärleksroman.

Nora Roberts är en stor författare som är översatt till många språk. Hon skriver två olika typer av böcker, den ena kategorin är spänning/kärlek, den andra är Harlequinböcker med kärlek/sex.  Jag läser de böckerna som är spännande, nästan thrilleraktiga och det är till den kategorin jag tycker att Eva Ludvigsens bok Här och Nu tillhör. Eva Ludvigsen är Sveriges Nora Roberts.

"Morfar var oftare arg än glad. Som om han fastnat i det tillståndet en stormig natt och nu kunde vinden inte vända. Vid närmare eftertanke var det nog lika långt mellan skratten som mellan presidentvalen."

Det här är ännu ett recensionsexemplar från Idus förlag och jag inser att förlaget har en mycket begåvad redaktör som lyckats plocka ut så många guldkorn, för hittills har alla förlagets böcker varit magiska, så även Här och Nu.

Eva Ludvigsen har ett härligt språk och skriver på ett sätt som håller mig fången genom hela boken. Det är många överraskande vändningar, inte en lugn stund. En stor eloge till författaren för det modiga och oförutsägbara slutet av boken.

Boken handlar om Ingrid som aldrig lyckas hitta den stora kärleken. Varje gång blir hon lämnad när hon tror att nu, nu är det dags för giftermål, hus, barn och Volvo. Men då går mannen vidare och tackar för de härliga kompisåren de har haft.

Ingrid tar ledigt från sitt advokatyrke och hoppar på det ena jobbet efter det andra, hon är servitör i Köpenhamn, fortsätter till Florens, drar vidare till Brasilien och spelar massor av fotboll. Där hittar hon en annons om en familj i Montana USA som söker barnflicka. Trots sina 30 år söker hon jobbet, får det och anländer till ett kyligt Montana, endast iklädd sommarkläder och en ryggsäck.

Här väntar ett liv som är totalt annorlunda mot allt Ingrid tidigare har upplevt. Hon är den eviga kompisen till alla killar, käck, söt, kan ge svar på tal och spelar fotboll bättre än killarna. Ska hon aldrig hitta den sanna kärleken?

Det här är mer än en kärleksroman, det är en bok om livet, om relationer, om att gripa tillfället i flykten och inte vara rädd för att våga ta steget, hur svårt det än kan vara.

Jag älskade verkligen den här boken. Har sett liknande böcker toppa försäljningslistorna och översättas till flera språk. Här och Nu av Eva Ludvigsen förtjänar att ligga etta på topplistorna under lång tid. En bok som andas kärlek och livsglädje, en bok jag tycker du ska läsa!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!