Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 20 januari 2015

"Beskriver det så in i norden hemskt!" Giljotinen av Kim M Kimselius

Cecilia Grip har recenserat min bok Giljotinen och det verkar som om jag har skrämt upp henne rejält med boken. Nedan kan du läsa vad hon tycker om Giljotinen:


Så har jag även läst ut Kim M Kimselius bok nr 8 i serien om Ramona och Theo som åker tillbaka i tiden till olika eller rättare sagt många olika händelser från förr som gått till historien. Den här gången heter boken Giljotinen och tar oss tillbaka till franska revolutionens tid. En ganska otäck bok tycker jag. Speciellt när de halshugger folk och beskriver det så in i norden hemskt så det är inte klokt vilken bild man ser i skallen då. Hade lite svårt att läsa denna och det tog sin lilla tid men BRA är den!

Från bokens baksida:
År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...
 
Bokform: Kartonnage
Betyg: 5G
Språk: Svenska
Sidantal: 284 (Fakta ord efter denna sida)
ISBN:  9789197124072
Förlag: Roslagstext
 
Stort tack till Kim M Kimselius för recexet!

Tack för recensionen Cecilia :-)

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.