Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 23 februari 2015

Kalmar slott lanserar sagoäventyr skrivet av Kim M Kimselius

Under flera månader har jag varit hemlighetsfull och berättat att jag har haft ett hemligt projekt på gång. Äntligen får jag lov att avslöja vad det är.

I april blev jag uppringd av en person, Therese Börjesson, från Kalmar slott som undrade om jag ville skriva en berättelse för dem, som skulle bli ett upplevelseäventyr för besökande barn. Jag tackade ja och blev överlycklig, jag hade fått uppdraget!

Jag gick igång direkt och började skissa på berättelsen och hade hela ramen klar för mig.

Från första stund älskade jag idén och jag gav mig hän till hundra procent med projektet. Det blev många resor fram och tillbaka till Kalmar Slott, en plats som alltid har fascinerat mig. Jag älskade att gå omkring och upptäcka alla platser där min slottsmus Petit och hans vän, katten Rödben skulle gå på äventyr. Jag tipsade dem om min illustratör Mats Minnhagen, eftersom jag visste han skulle bli perfekt för jobbet att illustrera mina figurer. De tyckte om hans idé och nedan kan du se resultatet.

Nu är pressreleasen släppt och jag får äntligen berätta om allt. Nedan kan du läsa pressreleasen från Kalmar slott:
undefined
I mitten av april är det premiär för Kalmar Slotts nya barnsatsning. Här följer barnen med på ett sagoäventyr genom slottet där alla sinnen får vara med.

I sagoäventyret får barnen bekanta sig med slottsmusen Petit som varit ute på äventyr för att försöka uppfylla sin dröm om att bli riddare. Berättelsen handlar om Petits riddaräventyr och om hur musen, tillsammans med spökkatten Rödben försöker hitta hem på det stora slottet. Sagan utspelar sig runt om på Kalmar Slott där barnen via audiostationer får följa med i berättelsen. Varje station innehåller också en uppgift som barnen får lösa. 

– Vi har utvecklat flera olika utmaningar under sagoäventyret som kräver att barnen använder sina sinnen för att genomföra dem. Förutom att lyssna till en spännande saga ger vi alltså barnen möjlighet att engagera sig och använda sina sinnen, berättar Therese Börjesson som projektledare för slottets nya barnsatsning.

Sagan som barnen får lyssna till är författad av barnboksförfattaren Kim M. Kimselius som publicerat mer än 30 böcker och är specialiserad på historiskt skönlitterära äventyrsromaner. Slottsmusen och hans vän Rödben har illustrerats av Mats Minnhagen och rösterna i berättelsen görs av Gustaf Hammarsten, Jessica Liedberg och Annica Hallin.

– Kim har författat en fantastisk historia och Mats har verkligen fångat deras personligheter i sina illustrationer. Att vi dessutom haft förmånen att arbeta med så välkända skådespelare känns väldigt roligt. Skådespelarna har verkligen blåst liv i karaktärerna genom att låna ut sina röster, säger Therese Börjesson.

Sagoäventyret utgår ifrån människans sinnen och är riktat till barn från sex år. Utmaningarna kräver att barnen använder både smak, syn, doft, känsel och hörsel.
– Vi kommer att ge barnen en annorlunda upplevelse av slottet, säger Therese Börjesson. I utformandet av den nya installationen har fokus varit att barnen skall få sin egen historia och upplevelse av slottet. Vi är ett levande slott och arbetar aktivt med att fylla vårt utbud med intressanta evenemang och aktiviteter för alla åldrar.

Det nya sagoäventyret är en permanent installation som kommer att finnas för barnen året om, bortsett från de veckor då Barnens Slott är öppet.

– Detta är ett nytt tillskott i våra fasta aktiviteter under slottets lågsäsong. Vi tror att detta kommer att bli en rolig aktivitet för barnfamiljer att besöka och att det kommer locka till återbesök under våra öppna helger, säger Mimmi Mannheimer, slottschef Kalmar Slott.

Läs mer om sagoäventyret på kalmarslott.se

Visst låter det spännande? Hoppas du tar med dig din familj och besöker Kalmar slott, då får du träffa Petit och Rödben och följa med på deras äventyr. Kanske ses vi där?

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

12 kommentarer:

 1. Jättekul Kim! Vilken spännande och bra satsning! Önskar jag hade små barn nu. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna

  Du kan väl åka dit ändå, det behöver du inte ha barn för. Jag älskar Kalmar slott, det finns så mycket att se där!

  Kanske vi springer på varandra på slottet? ;-)

  kram Kim

  SvaraRadera
 3. Va kul! Och vilken fin illustration :D

  SvaraRadera
 4. Hej Louie

  Ja, det var ett roligt uppdrag och Mats Minnhagen är en mycket skicklig illustratör :-)

  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Men så kul, skulle vara roligt att vara med på det äventyret med några av mina barnbarn eller... det låter så spännande att jag skulle absolut ha behållning av det själv också. Roligt!
  och så fint illustrerat.
  Må så gott! Barbro.

  SvaraRadera
 6. Hej Barbro

  Ja, jag tror att även du kommer att kunna ha roligt om du följer Petit och Rödbens äventyr. Ja, Mats Minnhagen är en skicklig illustratör.
  Kanske vi springer på varandra på Kalmar Slott i sommar.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 7. Så fint!! Ser fram emot att se det :)

  SvaraRadera
 8. Hej Tina

  Tack! Jag är spänd på att få se slutresultatet och höra inläsningen.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 9. Så kul! Grattis till detta, hoppas det genererar fler uppdrag! Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej Ann

  Tack! Ja, det hade varit kul att få göra fler sådana här uppdrag, mycket inspirerande.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 11. Hej Marina
  Ja, det är jättekul. När/om du kommer och hälsar på kan vi besöka Kalmar Slott, en magisk plats jag tror du skulle tycka om.

  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!