Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 4 maj 2015

Bilderbokstävling Castorpriset

Nu har du som både skriver och tecknar/målar chans att vara med i Alfabetas stora bilderbokstävling, Castorpriset. Läs nedan vad som gäller:

Alfabetas stora bilderbokstävling
Ny omgång av Castorpriset
I år är det 20 år sedan Lars Klintings nyfikna, påhittiga bäver Castor gjorde entré. Under hela 2015 kommer Castor att stå i centrum för födelsedagsfirandet och inte nog med det, det är även dags för en ny omgång av Castorpriset.
 
Castorpriset är ett bilderbokspris instiftat i Castors och Lars Klintings anda. Priset utlyses vartannat år på Lars Klintings födelsedag den 25 april och vinnaren får 50 000 kronor och sin bok utgiven på Alfabeta Bokförlag.

Lidia Blomgren skickade in det vinnande bidraget till Castorpriset 2013. Hennes bok Tio Gorillor har fått fina recensioner, placerade sig på Bokjuryns Tio-i-topp i kategorin bästa bilderbok 2014 och utkommer nu även i USA.
 
Castorprisets jury består av Lena Anderson, författare och illustratör (Linnea i målarens trädgård och mycket annat), Dag Hernried, förläggare på Alfabeta Bokförlag och Matilda Blondeel, barnboksansvarig på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.
 
Bidragen ska vara inlämnade senast den 1 oktober 2015 och vinnaren tillkännages i december 2015.

Tävlingsregler
Ditt förslag ska vara avsett som en bilderbok på 32 sidor i format 195 x 240 mm. Det innebär att du har 24 sidor att berätta din historia på. Den ska vända sig till barn i åldern 3-7 år. Manus ska vara komplett på svenska och på högst 4 A4-sidor. Endast pappersutskrifter av manus gäller. Skiss på boken samt tre uppslag i färg ska medfölja.
Ditt tävlingsbidrag vill vi ha senast den 1 oktober 2015. Poststämpelns datum gäller. Tävlingsbidragen insändes till CASTORPRISET, Alfabeta Bokförlag, Box 4284, 102 66 Stockholm.

Vinnare meddelas per telefon. Resultatet offentliggörs även på www.castorpriset.se och på www.alfabeta.se senast den 1 december 2015.

Prissumman är 50.000 kronor. Till detta kommer vid utgivning sedvanlig royalty och garantihonorar.

Juryn består av Lena Anderson, författare och illustratör, Dag Hernried, förläggare och Matilda Blondeel, barnboksansvarig på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Tävlingen är öppen för alla, men ditt tävlingsbidrag får inte samtidigt delta i någon annan tävling och får inte heller tidigare ha publicerats i bokform. Tävlingsbidraget ska du skicka in anonymt. Bifoga ett igenklistrat kuvert (märkt med titeln på berättelsen) som innehåller namn, adress, e-postadress och telefonnummer.

Juryns beslut kan inte överklagas. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse en vinnare om juryn anser att bidrag av tillräckligt hög kvalitet saknas.

Alfabeta Bokförlag har, fram till den 31 december 2015, option på utgivning av samtliga inskickade tävlingsbidrag.

Läs mer om Castorpriset här.

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!