Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 6 augusti 2015

Skrivtävling Science Fiction

Här är en skrivtävling för dig som tycker om att skriva science fiction. Det är Catahya som utlyser tävlingen. Läs mer om den nedan:


Catahya har nöjet att ta emot bidrag till vår sjätte novellantologi, med temat ”Epilog”.

Många berättelser slutar vid ungefär samma punkt, men vad händer därefter? Vad händer när det stora slaget är vunnet, när man har slutit fred med utomjordingarna, förhindrat apokalypsen eller överlevt något oerhört? Vad gör du när uppdraget är slutfört – eller när det misslyckades? När du har fått din belöning, eller ditt straff? När du seglar bort i gryningen och ska leva lycklig i alla dina dagar? Det är där, när berättelsen är slut, som vi vill veta vad som kommer härnäst. Vad händer när slutet bara är början?


Tema: Epilog. Tolka det brett och fritt. Vi betraktar temat som en tematisk utgångspunkt, inte något som ska styra formen på novellerna. Vi är alltså inte ute efter faktiska epiloger eller fanfic. Vad vi vill ha är noveller där författaren har funderat på efteråt.

Genre: Science fiction.

Deadline: 31 oktober 2015. Novellerna skickas till antologi(krumelur)catahya.net

Maxlängd: 35000 tecken.

Antal noveller: Varje författare kan skicka in hur många noveller som helst men vi kommer bara att publicera max 2 noveller per författare.

Samtliga som skickar in sina bidrag accepterar följande: ”Härmed ger jag mitt tillstånd till att min novell publiceras i Catahyas antologi. Antologin kommer att tryckas i en mindre upplaga en gång, men Catahya förbehåller sig rätten att trycka flera upplagor samt att ge ut antologin som e-bok. Jag behåller själv alla rättigheter till min novell. Jag tar själv ansvar för att novellen är mitt ursprungsverk. Catahya förbehåller sig rätten att göra mindre korrigeringar, som till exempel att rätta till korrekturfel.”
Catahya söker i första hand nyskrivna noveller. Om din novell redan finns tillgänglig på Internet, t. ex. i ett öppet forum, blogg eller liknande, ser vi helst att den plockas bort innan den skickas in som bidrag till antologin.

Varje författare som publiceras får ett exemplar av boken.

Frågor kan ställas i forumet eller till Jonathan/Nattöga.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.