Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 22 september 2015

En av de böcker alla borde skriva på deras “must read-list”

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde verkar vara en populär bok. Här kan du läsa vad Elin-Sofie tycker om boken."Denna fantastiska boken, “Sveriges Pompeji Sandby borgs öde”, är skriven av Kim M. Kimselius. Den utkom i år, 2015, och utgavs av förlaget Roslagtext.


Bokens genre är en blandning av fantasy och historisk fakta.


Denna gång drar Kim oss med ut på ett spännande äventyr till dåtida Öland, på 400-talet, till Sandby borg, för att få veta borgens öde.


Theo och Ramona deltar i utgrävningen vid Sandby borg på Öland. Här hittar de många spännande fynd, och Ramona som alltid är nyfiken av sig, vill veta vad för hemskt öde invånarna mötte. Ramona lockar med sig Theo på en tidsresa och tillsammans reser de, med hjälp av Månstenen, till det förflutna Sandby borg och dess invånare. Men när de anländer är händelsernas förlopp redan igång och inget går att ändra. 


Hövdingen verkar misstänksam, men de verkar ändå omtyckta. Är det en fälla? Ingen vet, förutom ödet.


Ramona är en väldigt snäll person, som vill hjälpa allt och alla. Men hon kan också lätt bli arg eller svartsjuk, speciellt när någon flörtar med Theo. Hon är envis och handlar innan hon tänker, konsekvenserna blir att hon alltid får onödiga problem. Ramona har en tendens till att alltid hamna på fel plats, vid fel tidpunkt, vilket skapar problem för henne. Theo kommer ursprungligen från dåtida Italien, men hade turen att träffa Ramona på hennes första tidsresa. Han bodde i Pompeji, innan vulkanen Vesuvius förintade staden. Ramona tog med Theo hem, till Sverige och tryggheten, trodde de. För vännerna har varit på många spännande och fantastiska äventyr tillsammans, men även skrämmande.


Theo tar livet som det kommer och vill hjälpa så många som möjligt. Han har alltid ett leende på läpparna. Theo är bra på att hålla huvudet kallt, även i de svåraste situationer.


Jag tycker att språket är perfekt för denna bok. Ordvalen passar väldigt bra till den. Det är inte för svårt och inte för lätt. Boken är skriven i tredje person, och det finns passande många dialoger. 


Kim gör en fantastisk bra beskrivning av både miljön och personer. Jag rekommenderar boken för alla åldrar, för att den är skriven på ett sådant sätt att alla borde förstå det.


Det är en av de bästa böckerna jag har läst. Jag tycker att det är en av de böcker alla borde skriva på deras “must read-list”.


Att läsa Kims böcker är ett roligt sätt att lära sig på. Man verkligen känner samma känslor som personerna i boken. Det är väldigt svårt att inte tycka om dem.


“Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen”

Marcus Tullius Cicero (avslutande citat i boken)"


Elin-Sofie Lassen Wandahl 2/9-15


Tack för de fina orden Elin-Sofie.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.