Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 12 november 2015

Spontana applåder och nya äventyr


Som vanligt lever jag ett hektiskt liv. Häromdagen var jag och föreläste för fyra inspirerande klasser i Killebäckskolan Södra Sandby utanför Lund.

I helgen ska jag signera i Lund.
På lördagen hos Akademibokhandeln Gleerups 11-14 på
söndagen hos Akademibokhandeln Nova Lund 12-15

Igår var jag på begravning.

Kortet togs på mig när jag satt i Fritiof Nilsson Piratens rum på Grand hotell i Lund. Det var min mans bror som begravdes. Sorgligt nog, men för min del återupplevde jag pappas begravning som jag nyligen gick igenom. På pappas begravning hade jag just de här kläderna, för han ville ha en "glad" begravning. Därför tog jag på dem även till min svågers begravning. Jag var den enda med färgklickar på kläderna, alla andra bar helsvart. Men det är okej, det här är jag.

Idag började jag dagen med ett underbart meddelande från Norrevångskolan i Mörrum och läraren Kerstin. Jag arbetar tillsammans med lärarna med att få upp läsglädjen hos eleverna. Nästa vecka blir mitt tredje besök i skolan. Idag fick jag det här härliga meddelandet som lyfte min dag:

"Nu har vi läst ut våra böcker och eleverna var mycket nöjda med den. Vi har också läst ut "Tillbaka till Pompeji" och när jag läste sista meningen så gav eleverna en spontan applåd till slutet av boken. Det har jag aldrig varit med om."
 
Jag antar att du förstår vad det här innebär för mig. Jag är så glad! Och innerligt tacksam. Det är just sådana här ord man som författare vill höra när man blivit engagerad för att få eleverna att läsa mer. Det ska bli oerhört spännande att möta eleverna nästa vecka och få höra deras spontana kommentarer på böckerna. 

Det är tre sexor. Varje klass har fått läsa en bok var, förutom att de har haft Tillbaka till Pompeji som högläsning. Böckerna skolan hade valt var På liv och död i andra världskrigets fasa, Snapphanar och Jag är ingen häxa.

Sedan en vecka tillbaka befinner jag mig i min skrivarstuga i Skåne. Där flödar orden och jag arbetar från tidiga morgonen till sena kvällen. Här blir många ord skrivna.

Jag jobbar för fullt med Månstenen, Staden på andra sidan Fjäderpenna och idag skrev jag det första OCH sista kapitlet på Döden på Island.

Ja, jag vet att det förmodligen låter knäppt, men jag har hela boken helt klar i huvudet. Vid sådana tillfällen skriver jag alltid början och slutet helt färdigt, därefter skriver jag stolpar på resten av texten. Ibland händer det att huvudpersonerna i boken gör något helt annat än vad jag har planerat, men det går bra, det gör ibland handlingen ännu mer spännande.

Dessutom håller jag på med boken Det osynliga folket på Island.

Ja, det är mycket på gång och många nya äventyr att försvinna bort i.

Jag är oerhört tacksam att jag föddes med en flödande fantasi, att orden alltid finns där, närhelst jag behöver dem. Jag älskar att vara författare!

Missa inte morgonens blogginlägg om TudorRosen Kampen om makten.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!