Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 17 januari 2016

Boktips Det slutna ögat av Belinda BauerDet slutna ögat av Belinda Bauer

Gripande berättelse om en mamma som polerar den försvunna sonens fotavtryck som han lämnat efter sig i cement samma dag han försvann. I ur och skur sitter hon mitt i vägen och putsar och polerar för att minnet av sonen inte ska försvinna. Alla tycker hon är vansinnig.

Hon bestämmer sig för att kontakta ett medium. Där möter hon en kvinna som söker sin försvunna hund. Deras liv vävs samman.

Samtidigt letar poliskommissarien efter en försvunnen flicka som varit borta i ett år. Mediet hade anlitats för att hitta flickan. Nu väcks misstankar om att mannen kanske egentligen var den som rövade bort henne.

En mycket spännande bok. Belinda Bauer har förmågan att bygga upp karaktärerna så man går in i dem och känner med dem. Jag lider med mamman som sörjer sin son så oerhört. 

Rekommenderar varmt boken!

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. I Sverige nominerades samtliga Belinda Bauers tre första romaner till priset för »Årets bästa översatta kriminalroman « av Svenska Deckarakademin. Det slutna ögat är hennes sjätte roman.Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.