Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 3 juni 2016

Boktips Jagad av lögnen av Nora Roberts


Jagad av lögnen av Nora Roberts
Här pratar vi produktplacering i stora mått. Jag tror inte det var ett enda kapitel där inte ett stort, välkänt läskmärke nämndes. Huvudpersonen drack det till och med till frukost istället för kaffe, "för att det var ett hälsosammare alternativ och gav energi." Jag störde mig otroligt mycket på det här, för i alla lägen drack hjältinnan läsken, ute på brandplatsen, när det var fest, till frukost, middag, på picknick, alltid samma läsk... Du anar säkert vilket märke jag talar om.

Det var spännande att läsa om brandmän som enbart arbetade med att släcka skogsbränder. Nora Roberts har förmågan att beskriva så det känns som om man är där. Men jag tyckte inte storyn höll. Titeln känns inte alls passande, vilken lögn talas det egentligen om. Vem är lögnaren? Upplösningen är inte heller oväntad.

Jag blev besviken. Tycker mycket om Nora Roberts böcker (inte Harlequinböckerna), de är alltid spännande och svåra att lägga ifrån sig. Den här kände jag en stor lättnad när jag hade lyssnat klart. Hade det inte varit för att brandbekämpningen var så intressant att läsa om hade jag gett upp.

Baksidestext:
Hon älskar att leva nära faran, att utsätta sig för farliga risker är att leva som mest intensivt enligt Rowan. Men för ett år sedan övergick faran till ond bråd död. Hennes partner Jim dog under en skogsbrand som de tillsammans skulle släcka.

Så snart Rowan blev vuxen har hon varit brandman. Hon bekämpar skogsbränder i de farliga bergskedjorna i Montana. Kanske inte ett sådant konstigt val. Hon har alltid varit sin pappas dotter, de två har levt ensamma och han är traktens brandchef. Men nu sörjer hon sin partner och gode vän Jims död. Hon plågas av insikten att hon kanske hade kunnat rädda honom. Det blir inte bättre av att någon i hennes närhet anser att Rowan är skyldig till Jims död, en person som inget hellre vill än att hämnas…

Den får tre (minus) stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.