Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 13 juli 2016

Skrivarkursen där deltagarna kommer tillbaka år efter år...

Skrivarkursen där deltagarna kommer tillbaka år efter år...
Det är lätt att tro att skrivkursdeltagarna inte lär sig något, eftersom de kommer tillbaka år efter år. Men det är tvärtom. De tycker att jag har så mycket att ge att de vill återkomma, gång på gång. Samtliga på årets skrivarkurs, som var en fortsättning på förra årets, har bokat ännu en fortsättningskurs nästa år.

"Det här var min femte skrivarkurs och den tredje i Kims regi. Kims kurser ger tiofalt mer än vad någon annan kurs gör. Kim ger oss inte bara kunskap, hon ger oss framtida möjligheter, energi, glädje, coaching, samhörighet och ser oss var och en där vi är. Du är en stor författare Kim och din ödmjukhet och omtanke lyser genom hela dig! Hela du utstrålar "det goda"! kram till dig och alla mina goa kurskamrater." Eva Franksson Colliander

Här har ni hela gänget. I år kom vi ihåg att ta kort det första vi gjorde innan kursen började. Den här gruppen kommer ut med en antologi i höst. En bok vi har gjort gemensamt. Färgargårdens andar. Beslut är redan fattat att det blir ännu en bok nästa höst. De är superduktiga författare.

De är flitiga och rättar upp sina texter och hjälper varandra. Här är det Dominiq och Michaela i förgrunden och Maria och Titti i bakgrunden.

"Mycket inspirerande kurs, full av både livs- och skrivglädje. Nu har jag fått energi och mod att avsluta min första roman." Jenny Holmström

Här ser du Marianne Toftebjörk och Maria Attestål som jobbar med sina noveller.

"Kims kurser är inte enbart heltäckande vad gäller generösa skrivartips, de är så väldigt roliga också! Generösare kursledare finns inte!" Titti Nilsson


"Jag tycker att Kims kurser är inspirerande och givande. Med tydliga mål - hjälp att göra framsteg." Maria Attestål
 
Ulla hade problem att gå i trapporna den här gången, därför fick hon en säng i ena ändan av vardagsrummet. Något som fungerade bra för oss alla.

"Lika inspirerande och glädjefyllt som förra skrivarkursen! Mysigt. Maten var jättegod och hela helgen har varit underbar! Dominiq Lindsol

Lotta K Strömberg och Eva Frank valde att sitta ute i skuggan och arbeta.

"Det var lika bra igen. Mycket trevligt. Längtar redan till nästa gång. Har lärt mig så mycket. Kim är en underbar lärare, som ger mycket inspiration. Maten var underbar." Michaela Larsson

Christina tar varje chans till en liten tupplur i vilstolen. Vår äldsta deltagare, med huvudet på skaft och många goda råd.

"Du ger så mycket mer än vad jag någonsin kan förvänta mig. Är övertygad om att ingen skrivarkurs är jämförbar med din Kim. Kursen är värd det mångdubbla mot vad vi betalar. Tack Kim! Jag är lyckligt lottad som har dig som lärare." Eva Frank

 Ulla Adamsson, Lotta K Strömberg och Eva Frank diskuterar manusen.

"Det finns ingen som Kim M. Kimselius. En strålande pärla bland pärlor. Inspirationen flödar, jag kavlar upp ärmarna och sen kör vi!" Lotta K Strömberg

 Tyckte den här bilden var så fin på Eva. Verkligen hennes färger.

"Som vanligt en trevlig och lärorik kurs." Ulla Adamsson

 Anni hoppade som vanligt i sjön och tog sig ett dopp. Vår badnymf.

"Intensiv, lärolrik och peppande kurs. Tack för dina värdefulla skrivtips!" Marianne Toftebjörk

I år hade vi långbord, vilket gjorde att vi alla fick plats att äta samtidigt.

"Kursen förra året gav mersmak och utan tvekan bokade jag direkt fortsättningskursen. Idag sitter jag här och är minst lika glad och inspirerad som förra året. Skrivarglädjen har fått en ny injektion och jag har redan skrivit flera nya texter, slutfört en novell och påbörjat ytterligare en novell. Tack! Bästa Kim du är så oerhört duktig och inspirerande! Och jag kommer tillbaka nästa år!" Anni Svensson
"Jag fullkomligt älskar Färgargården och dess omgivning. Platsen ger mig både lugn, skrivarro och inspiration. Nästa år stannar jag två extra dagar." Anni Svensson

"Spännande, intressant och lärorikt. Lusten att rusa hem och sätta igång skrivandet har väckts, IGEN!" Mari Jagdell


Som skrivkurslärare kommer jag nära skrivkursdeltagarna och får ta del av deras livshistorier. Det gör att de blir mer än elever, de blir mina vänner. Att få nöjet att följa deras utveckling är fantastiskt. Håll utkik efter den här skrivarkursens noveller. De är magiska. Här är det Anni, Lotta och Maria.

"Underbara Kim finns inga ord. Säger bara Kim M Kimselius finns ingen bättre. Tack för superkreativ helg." Lotta K Strömberg

Lite dyster stämning vid sista fikapausen. Snart är det avsked. Det är många tankar som far genom allas huvud. Det här gänget har många planer på gång och jag följer ivrigt deras fortsatta väg i livet.

Bland annat har de bestämt att de ska stanna några extra dagar efter avslutad kurs nästa år. De inte vill åka hem när kursen är slut. De vill fortsätta skriva. Nästa år har de möjlighet till det.

Utan hjälp av käre maken, Jan, skulle skrivarkursen inte bli vad den är. Jan servar oss med mat hela dagarna. Här har han tagit med Tudor till kursen för att deltagarna ska få möta honom på riktigt. De har följt honom på nätet sedan han var valp. "Oj! Var han så stor", var det många som sa.

 Ulla, Titti och jag tittar igenom manus en sista gång.

 Michaela fick också en individuell bedömning av sitt manus.

Det blev mycket fotografering i slutet. Jag önskar att någon hade fotat när jag på lördagskvällen satt i en fåtölj, och kursdeltagarna stod i kö i andra rummet för att jag skulle läsa deras manus. Jag kände mig lite som jultomten. Vissa manus fick mig att gråta, för de vara helt underbara. Vilket språk! Andra grep tag i mig och jag ville läsa mer, men manusen var inte avslutade. Nästa år! Det är deras läxa tills de kommer tillbaka.

Ulla Adamsson är glaskonstnär och gav mig det här fantastiska fruktfatet och smycket av glas. Egen design. Presenten var även från Titti.
Igår kom en blomsterbukett från en nöjd och glad skrivkursdeltagare, Anni. Kattungen Troll luktade och smakade på blommorna. Verkligen min färg. Jag blev både överraskad och glad. Det betyder mycket att få bevis på deras uppskattning av kursen.

Nu laddar jag om inför helgens skrivarkurs. Det är helt nya deltagare. Ska bli spännande att se vad de har skrivit.

I höst får du hålla utkik efter Färgargårdens andar. Där hittar du berättelser som är något utöver det vanliga. Omslaget är gjort av Raisa Uotila.

Anni Svensson satt på tåget och bloggade om skrivarkursen. I Ingen dröm är för stor, berättar hon om helgen i skrivandet tecken. Hon skriver bland annat:
"Helgen har varit helt fantastisk med ett grymt duktigt skrivargäng och vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius. (Vill även du skriva så rekommenderar jag Kims kurser och boken Att hitta glädje i skrivandet.)  Tack till er alla, saknar er redan, men vi ses ju snart igen och smider planer."

Även Jenny Holmström bloggade om skrivarkursen. Hon startade dessutom en helt ny blogg inför sin kommande författarkarriär.
"Nu har jag gått två kurser för Kim M. Kimselius och fått mer inspiration och skrivglädje än någonsin. Energin bara bubblar i mig. Båda dessa kurser kommer dessutom generera i inte mindre än två antologier. Jag rekommenderar också varmt skrivarkurserna för Kim M. Kimselius."

Ja, det är bara att ladda om och ge de kommande skrivkurseleverna lika mycket inspiration som deltagarna i det här inlägget.

Jag har några få platser kvar till helgen vecka 29, om det är så att du är intresserad. Redan nu kan du boka plats på 2017 års skrivarkurser.

Här kan du läsa om andra helgens skrivarkurs, vecka 28.

Här kan du läsa om tredje helgens skrivarkurs, vecka 29.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

8 kommentarer:

 1. Vi var som i en egen värld, bredvid den vanliga, hela den helgen... gyllene dagar.
  Likt sand rann de, alltför snabbt, mellan våra fingrar.
  /Titti Nilsson

  SvaraRadera
 2. Hej Titti

  Det var underbart att se er. Längtar så tills ni kommer tillbaka.

  Kram Kim <3

  SvaraRadera
 3. Bättre betyg än så kan väl en kurs knappt få: att deltagarna kommer tillbaka år efter år? Jag förstår dem, det är otroligt givande att ibland få lämna det ensamma skrivandet och vidareutvecklas tillsammans, i synnerhet om den som leder kursen är så kompetent som du Kim.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Eva

  Tack! Känner på samma sätt. Imorgon börjar en ny skrivarkurs, nya elever som jag aldrig träffat, spännande :-)

  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Hej Kim!

  Trevligt med glada elever!

  Jag kommer att besöka en vän och kanske vill hon att jag läser hennes dikter och kommenterar. Jag har funderat på hur jag ska göra. Jag tänker mig:

  1. Jag läser dikterna.
  2. Jag talar om vad jag får för känsla av dem, gärna vilka delar som ger olika känslor.
  3. Jag försöker se vad det är i strukturen som ger dessa känslor och vilka delar som inte fungerar på mig.

  Poängen är att säga att det är min tolkning. Vad kan du ge mig för tips?

  Per

  SvaraRadera
 6. Hej Per

  Det bästa du kan göra för din vän är att vara helt ärlig. Att både ta fram det negativa och positiva. Att lyfta, trots att du ger kritik. Ingen vinner på att man bara berömmer, det utvecklar inte din vän. Lycka till!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset! Jag hittade några dikter som kändes bra, som gav rätt känsla, medan några som saknade en helhet och lite underligheter i språket. Jag tog både det positiva och det negativa.

  Per

  SvaraRadera
 8. Hej Per

  Toppen! Det låter helt rätt. Hoppas att du fick bra respons från din vän.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!