Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 14 september 2016

Foto i Bokmässans tidning och 3 nya titlar anlänt

Foto i Bokmässans tidning och 3 nya titlar anlänt
Vilken dag!

Jag har tidigare berättat för dig att jag den här veckan går på utbildning för projekt Hållbar Personlig Utveckling. Det innebär att jag är borta hela dagarna. Något jag grämde mig extra mycket över idag, eftersom de nya böckerna Döden på Island, Det osynliga folket på Island och 10 misstag författare gör skulle komma från tryckeriet. Och jag skulle inte vara hemma...

När jag åt frukost tog jag Bokmässans tidning och bläddrade slött igenom den, men ryckte hastigt till när jag fick se mig själv stirra upp från tidningen.
Flera sidor med monterprogram och endast 16 foton och ett av dem var på mig. Konstig känsla. Okej jag har varit med förr, men av någon anledning var det större den här gången, för jag visste inte om det. Bokmässan hade hämtat ett av mina Pressfoton, vilket fick mig att inse hur oerhört viktigt det är med bra pressfoton. Jag har rätt många nu och försöker ta nya varje år. Dessutom ska jag hålla seminarium på Bokmässan tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

När jag rastade Tudor i trädgården precis innan jag skulle åka iväg till kursen hörde jag ljudet av DHLs lastbil.

Jag blev så lycklig att det kändes som om jag skulle spricka. Trodde inte jag kunde bli gladare än jag redan var efter upptäckten i Bokmässans tidning. Nu kom de efterlängtade böckerna.

Den här chauffören har varit hos oss många gånger. Förr skickade vi böckerna direkt ifrån vårt förlag, vilket innebar att han hämtade paket två gånger i veckan. Han vet att vi är morgontidiga och att han därför kan komma före 8 på morgonen till oss. Nu var jag extra glad över att han gjorde det.

Tudor som inte hade sett honom på länge blev överlycklig över att träffa honom igen. De här böckerna ska med till Bokmässan nästa vecka.

Jan roar sig med att fotografera mig från olika vinklar. Det var svårt ljus, eftersom solen fortfarande stod lågt. Först tog jag två böcker av varje, men det blev för många att hålla i samtidigt. Det fick bli en bok av varje titel.
Kunde inte välja vilken av bilderna jag skulle välja, så det fick bli båda två, för båda visar hur innerligt lycklig jag är över att hålla ytterligare tre av mina böcker i famnen. 10 misstag författare gör, Det osynliga folket på Island och Döden på Island.
Har ännu inte hunnit sätta in dem i bokhyllan. Ska göra det efter jag har skrivit det här blogginlägget. Som du förstår är det nu tisdag kväll när jag skriver blogginlägget. Imorgon har jag inte tid, då ska jag iväg på ännu en kursdag.

10 misstag författare gör fick en egen bild, eftersom jag har skrivit den boken tillsammans med författarna Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson och jag visste att de längtade lika mycket efter boken som jag har gjort. Kristina funderade till och med på om hon inte skulle beställa boken från Bokus för att få den i sin hand. Nu är böcker på väg till dem.

Nästa vecka vid den här tiden är jag i Göteborg och packar ur bilen med alla böckerna och allt material till monter på Bokmässan. Tänk vad tiden går fort. Kom gärna och hälsa på mig i monter B09:20. Vill du hemskt gärna ha någon av böckerna gäller det att du inte väntar till på söndagen. De nya titlarna säljer ofta slut redan på lördagen, oavsett hur många böcker vi har med. Skräckresan med Titanic fanns det bara 10 ex kvar av på lördag morgon. Förra året hade vi sålt slut 17 titlar redan på fredagskvällen. Helt underbart! Ska bli spännande att se hur det går i år.

Vi ses!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig känsa; att hålla i sina egna böcker! <3
  Och vad kul att du är med i Bokmässans tidning :)
  Kram,
  Dakota

  SvaraRadera
 2. Hej Dakota

  Ja, det är verkligen en helt underbar känsla. Tack snälla för din kommentar.

  Kram Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!