Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 oktober 2016

Skrivarkurs i Halmstad hos Akademibokhandeln

Skrivarkurs i Halmstad hos Akademibokhandeln

Att komma till en bokhandel där hela skyltfönstret är fullt av mina böcker är en mäktig känsla. Det pirrar till lite extra i magen. Jag känner mig förväntansfull och glad och hoppas att det ska komma många på skrivarkursen.

I lördags höll jag min allra första skrivarkurs i en bokhandel. Som du vet har jag hållit många skrivarkurser vid det här laget, men att göra det tillsammans med en bokhandel har aldrig skett tidigare. Det var Ulrika i Akademibokhandeln Halmstad som nappade på mitt erbjudande och bjöd in deltagare. När jag ändå åkte ner passade jag på att signera på fredagseftermiddagen. 
Nalle4B var också med. Han har rest med mig sedan jag fick honom på Bokmässan i Göteborg, för att skicka vidare efter att han hade varit på utflykt med mig.
När jag såg att min bok Mördande foto tipsades i butiken blev jag ännu gladare.

Goa Ulrika lät mig sova över i hennes lägenhet. Det var skönt att slippa bo på hotell, det gav mig också möjlighet att lära känna Ulrika mer. Vi hade en härlig pratstund på kvällen och kom i säng senare än vad vi hade planerat.

Som uppladdning inför skrivarkursen tog vi en rejäl promenad utefter havet vid Tylösand tidigt på lördagsmorgonen.
Jag kunde knappt se mig mätt på stranden, vågorna, molnen, soluppgången.


Vi lämnade stranden tillfälligt och kom in på den här lövbetäckta, gyllene stigen. Nu önskade jag mer än någonsin att Tudor hade varit med. Han hade verkligen älskat den här promenaden.

Snart var vi framme vid havet igen och solen hade stigit högre upp på himlavalvet. Vi var laddade med energi och redo att ta emot skrivkursdeltagarna, 20 stycken.

Även här fick Nalle4B vara med och bli fotograferad. Eftersom det var lite väl många deltagare att ha i butiken, fick vi låna övervåningen på kaféet som låg vägg i vägg med Akademibokhandeln.


Varje gång jag håller skrivarkurser blir jag lika imponerad över hur många skickliga skribenter det finns. Vilka berättelser de vävde samman.
Det var perfekt att vara på kaféet eftersom vi kunde köpa kaffe, te, kakor och lunch. Däremot var ljudnivån lite väl hög och efter lunch var det knappt att jag kunde göra mig hörd.
 
Det var fortfarande somrigt, trots höstlöv. Solen sken och ljumma vindar rufsade om dem som tagit sin tillflykt till balkongen för att i lugn och ro skriva.

Jag passade på att beundra utsikten när jag gick ut för att se hur långt de hade kommit.

Blev förälskad i den här tavlan, som jag kallar Pluto. Förhoppningsvis är det konstnärens tanke att den ska heta så. Jag tänkte på min Pluto.


Det var dags att skicka Nalle4B vidare på nya äventyr. Med saknad lämnade jag över honom för att han ska få resa vidare genom Sverige.


Ulrika är en person med ett hjärta av guld, omtänksam, givmild och alltid redo att satsa på sina medmänniskor. Hon förärade varje kursdeltagare med en ros, lite som en diplom på avslutad skrivkurs. Även jag fick en ros innan jag satte mig i bilen för två och en halv timmas färd till Blekinge och hemmet. Hjärtat var fullt av allt jag hade upplevt och trots att jag var supertrött kändes det lite som om jag hade haft semester, eftersom jag hade gjort något annorlunda.

Jag tror inte det är sista gången jag håller skrivarkurs hos Akademibokhandeln i Halmstad och jag är övertygad om att det även nästa gång kommer att bli lika många skrivsugna som kommer.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här