Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 14 december 2016

Jag har mördat någon, vad gör jag nu?

Jag har mördat någon, vad gör jag nu?

Det är en mening du ska tänka dig för två gånger innan du säger. Från två olika författarkollegor har jag fått höra dråpliga berättelser när de har berättat om de gånger de hörde av sig till polisen med just den frågan.

Nu var det inte så att de verkligen hade mördat någon, nej, de skrev deckare.

Men du kan tänka dig hur det ser ut när en person kliver in på en polisstation och ställer den frågan. Hur poliserna stelnar till och blir vaksamma, hur de famlar efter pistolen i hölstret, beredd på aktion.

På Facebook finns det flera författargrupper: Författare på Facebook, Författarsällskapet, Författare, Bokbloggare och författare, Författare och illustratörer och många fler.

Något många av grupperna har gemensamt är att just den här typen av frågor ställs där. Det är i och för sig rätt bra att det ställs inom en sluten grupp. Du kan tänka dig reaktionen om du satt på bussen eller tunnelbanan och ställde frågan till personen bredvid dig. Jag lovar dig att personen skulle resa sig upp och sätta sig någon annanstans, eller gå av vid nästa hållplats.

I Facebookgrupperna är det helt okej att ställa den här typen av frågor, eller hur lång tid tar det för ett lik att upplösas i syra? 

Jag hoppas innerligt att det verkligen är författare som ställer frågorna, så att det inte är potentiella mördare...

Varför skriver jag nu om detta, kanske du undrar. Jo, för att vi hade deckartema på årets skrivarkurser. Vilket innebär att många av årets skrivkursdeltagare sitter och funderar på just de här frågorna. De skriver deckarnoveller. Om allt går som vi har planerat kommer det ut en deckarantologi hösten 2017. Precis som jag, med mina kursdeltagare, gav ut Färgargårdens andar i höstas.

I julhelgerna tänkte jag mörda lite folk, men bara med pennan.

Tänk på vad du säger, i alla lägen!



 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 






4 kommentarer:

  1. Planerar också några dödsfall till mellandagarna. Plus en stackars pojk som jag tänker ge kallbrand i båda fötterna. Med tanke på allt som författare kan göra på pappret borde det finnas mycket få verkliga mördare bland oss, vi har ju så att säga redan avreagerat oss. Eller ... ?

    Lycka till med julskrivandet!
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva

    Då är jag i gott sällskap under julhelgerna med andra ord. Det där med kallbrand lät inte kul. Ja, man kan ju hoppas att det är så.

    Lycka till du också!

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
  3. Jag skrattade!

    Det skulle vara en god premiss för en historia. En Midsommar Murder kanske ... Författarinna ställer frågor som denna, får vänner, grannar och den lokala polisen van med frågorna. Och sedan - författarinnans värsta fiende i byn hittas död! Gjorde hon det? Eller var det forskning gått fel?

    SvaraRadera
  4. Hej John

    Ja, tanken har slagit mig också. Ska fundera på det :-)

    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!