Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 december 2016

Skrivarkurs i Karlskrona

Skrivarkurs i Karlskrona 
Tidigare i veckan kunde du läsa om skrivkursdeltagarna i projekt Hållbar Personlig Utveckling i Bräkne Hoby. Idag tänkte jag presentera deltagarna i Karlskrona. Ett härligt gäng som jag har fått fin kontakt med. På bilden ser du Ellen, Sandra, Ida och Anna. Sittande Liselott och Jimmy. Saknar dem. Men 2017 kommer nya skrivkursdeltagare och då  får jag även en ny stad att hålla kurserna i, Karlshamn.


Du tycker kanske att det är konstigt att vi målar på en skrivarkurs. Jag försöker alltid avsluta dagen med en annan aktivitet, där de får visa på hur de har upplevt dagen. En del var riktiga konstnärer.

Ser du alla lapparna i bakgrunden. Det är ord och meningar som skrivkursdeltagarna har samlat på sig under våra gemensamma skrivpass.

Här ser du alla våra målningar. Den översta är min... Ja, jag vet, jag har ingen talang för det. Orden är min styrka, inte målning.
 Ser du monstren som gömmer sig i skogen? Läskigt...

Självklart ska du få en berättelse av de här duktiga skrivkursdeltagarna också. Varsågod! Första raden är från min bok Svarta Döden.

Skrivarkurs Karlskrona
Han drog yllefilten över axlarna och rös av kyla, trots att svetten flödade ymnigt från hans porer. Plötsligt grep rädslan tag om honom och nackhåren reste sig.

Han hörde ett ljud som han inte tyckte om. Han hade dåliga minnen av det. När han hörde ljudet igen gömde han sig i yllefilten och svetten rann.

Vad skulle han göra? Ljudet kom närmare och närmare. Han såg en skugga dyka upp runt hörnet och ljuset från nattbordet fladdrade till. Knivens blad blixtrade till i det lilla ljussken som var kvar i rummet. Det sista han tänkte var nu dör jag...

Mannen som steg in hade stora bölder i ansiktet. Vissa delar av huden var svarta. I handen höll han en svartnad bok.

För varje steg han tog blev marken svart bakom honom, inget kunde överleva där hans fotsulor nuddat. Försökte fly när jag såg honom med sina bölder och den otäcka boken som gjorde allt svart. Var jätterädd att jag skulle bli som han eller dö. Vill inte.

"Vad vill du?" skrek jag till.

Mannen svarade inte utan fladdrade till med blicken innan han föll ner till golvet medvetslös. Försiktigt tassade jag fram och tog upp kniven som var full av blod. Jag öppnade hans rock och såg att mannen blivit stucken av kniven. Jean har dött av pesten. Han hade blivit mördad. Av vem, tänkte jag? Jag öppnade boken och läste: nu är slutet nära.
SLUTJag vill passa på att tacka alla skrivkursdeltagare och alla andra som varit delaktiga i projekt Hållbar Personlig Utveckling. Ser fram emot ett 2017 som går i skrivandets tecken.

Vill du också gå skrivarkurs för mig? Då har du möjlighet att gå en sommarkurs, eller skrivarkurs på distans.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!