Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 5 januari 2017

10 tips för att leva på ditt författarskap

10 tips för att leva på din kreativitet
Efter succén med boken 10 misstag författare gör, första handboken i skrivandet av mig, Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, kommer nu andra boken i samma serie, 10 tips för att leva på din kreativitet.

Vårt gemensamma arbetsnamn är Tre Hattar. Ovan ser du foto från vårt välbesökta seminarium, 10 misstag författare gör, på Bokmässan i Göteborg 2016. Från vänster Kristina Svensson, Kim M. Kimselius och Lennart Guldbrandsson. Kristina har på sig Förläggarhatten, jag har Författarhatten och Lennart bär Lektörshatten.

Att leva på sin kreativitet
De flesta drömmer om att leva på sin kreativitet, något vi tre författare till boken gör. Eftersom vi tycker om att dela med oss av vår erfarenhet ger vi dig i, 10 tips för att leva på din kreativitet, möjlighet att ta del av vår erfarenhet.

Du får tips för att fokusera på din kreativitet, prioritera din tid och höja din inkomst. Tillsammans har bokens författare 37 års erfarenhet från bokbranschen. Boken riktar sig framförallt till författare, men de flesta tipsen fungerar lika bra för andra kreativa yrken såsom fotografer, konstnärer eller småföretagare rent generellt.

Påverka bokens innehåll
Har du förslag på saker du tycker vi bör ha med i boken? Hör av dig till någon av oss senast 28 februari 2017. Via taggen kreativ livsstil på Kristina Svenssons blogg, kommer du att kunna läsa utdrag ur boken.

Planerad utgivning av boken är Bokmässan 2017.

Vill du vara först med att veta när boken är på väg ut i handeln? Mejla Kim M Kimselius med rubriken, 10 tips för att leva på din kreativitet, då skickar jag dig ett mejl när boken finns tillgänglig.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!