Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 3 februari 2017

Boktips Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen

Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen


Det här är en skrämmande bok, eftersom vi tangerar en verklighet som inte ligger långt ifrån den fiktiva berättelsen. Över 23 timmar att lyssna på, ändå kändes den för kort. Redan i de första minuterna undrar jag om Jussi Adler-Olsen är synsk, för det känns som om han berättar Trumphs historia.

President Bruce Jansen är en skrämmande person, som i samma stund han tar makten förändras och gör precis som han vill. Han struntar i lagar och förordningar och sätter USA i undantagstillstånd. Stänger alla gränser, avrättar folk i rasande takt, även för de minsta brott, utan någon domstol. Alla kallar det Washingtondekretet.

Doggie Rogers arbetar under presidenten. En man hon lärde känna på en resa till Kina, långt innan han kandiderade till president. En man hon hade tyckt om och sett upp till. När mannen förändras mitt framför hennes ögon och anklagar hennes far för mord och dömer honom till döden, trots alla bevis på motsatsen, tappar Doggie tro på både presidenten och rättvisan.

Hon är inte ensam om det. Människor gör uppror och tar till vapen. Presidenten stänger ned alla tidningar, radio och tv-kanaler. Bara gamla filmer av sedan länge döda skådespelare får sändas. Piratradiokanaler tas i bruk och läggs ned lika fort, allteftersom de hittas och de inblandade dödas.

I sin jakt på sanningen och benådning av sin far, blir Doggie till slut en av USA:s mest jagade personer. Under jakten kommer hon allt närmare sanningen, men hur ska hon kunna förmedla den till de som kan rädda hennes far? Och hur kan hon rädda USA från undergång?

Personporträtten är starka och målar upp riktigt avskyvärda personer, men också vardagshjältar som riskerar sina liv för det de tror på.

En bok ALLA borde läsa, för att inse vilken skrämmande framtid som inte ligger långt bort, när fel personer får makten i ett land så stort som USA. LÄS DEN!!!Den får fem stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Bookoutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här2 kommentarer:

  1. En ruggig, spännande och väldigt bra bok. Och allmängiltig för det skulle kunna hända i vilket land som helst. Vilket bara gör den ännu mer skrämmande...

    SvaraRadera
  2. Hej Ia

    Härligt att höra att du bär samma känsla inom dig efter att ha läst boken. Samtidigt är det skrämmande, för det kan verkligen hända.

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!