Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 12 februari 2017

Nu handlar det om mord

Nu handlar det om mord


Kim M Kimselius skrivarkurser
En av de roligaste sakerna med att hålla skrivarkurser är att få ta del av alla fantastiska berättelser som skrivkursdeltagarna bär inom sig.

När jag upptäckte vilka talanger som doldes hos skrivkursdeltagarna på 2015 års skrivarkurser, föreslog jag att vi skulle ge ut en novellsamling tillsammans. Det blev Färgargårdens andar.

Färgargårdens andar
Boken har sålt förvånansvärt bra och kursdeltagarna har fått känna sig som riktiga författare, varit på Bokmässan i Göteborg och signerat, samt signerat på sina hemorter. Berättelserna håller hög kvalité och det har varit ett nöje att läsa dem.

Morden på Färgargården
Samma deltagare kom tillbaka sommaren 2016, plus nya grupper, som även de visste hur man hanterade orden. Då bestämde vi att det skulle ges ut en ny novellsamling, Morden på Färgargården. Första omslagsutkast ser du ovan.

Berättelserna har börjat ramla in och de är lika bra som i förra boken. Om skrivkursdeltagarna även i fortsättningen tycker det är roligt att få sina berättelser i en tryckt bok, kommer jag att fortsätta ge ut novellsamlingar med dem. Jag har redan döpt de här två böckerna till Färgargårdsserien.

Varje år har vi olika tema till böckerna. Första året var det andar, i år är det mord, 2018 blir det fantasy och 2019 blir det historia. Vad vi ska hitta på därefter vet jag inte riktigt. Men du ser att jag har en plan några år framåt. Resten kommer av sig själv och de kursdeltagare jag möter.

Boka Kimselius skrivarkurser
Mina skrivarkurser har blivit populära. Redan före 1 januari 2017 var samtliga platser slut till fyra helgkurser. Deppa inte ihop för det. Du har chans att ställa dig på reservplats. Mycket kan hända under de månader vi har framför oss och någon/några kanske hoppar av kursen.

Vet du, jag tycker lite synd om mina grannar i Eringsboda, där Färgargården ligger. Snart har de blivit mördade allihop. Lite som Morden i Midsomer...


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!