Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 mars 2017

Stormig men härlig dag vid Öresund

Stormig men härlig dag vid Öresund

Igår var jag och föreläste på Sundsbroskolan i närheten av Öresundsbron. Det stormade och en klass 1-varning var utfärdad. Men solen sken och det kändes trots allt skönt, så länge man höll sig inne...

Och inne var jag hela dagen. Fyra föreläsningar på skolan, där jag blev väl emottagen av helt underbara elever. Älskar den här bilden. Den säger mycket om eleverna på skolan.

 Där fanns många fina teckningar på väggarna.
Eleverna inspirerade mig och kom med idéer till nya böcker. När de fyra föreläsningar var klara frågade jag var havet fanns. Eleverna såg undrande på mig. Vad ska du göra där? Hur kan du inte veta det? Var de frågor de säkert hade, men de sa ingenting, pekade bara ut riktningen. Jag förstod deras oförstående miner, för havet låg bara ett stenkast från skolan.

Jag hade tänkt mig se stormande hav på grund av den hårda blåsten, men det var långt till vattnet, och långgrunt så några vågor såg jag inte. Däremot såg fick jag en fin bild på Öresundsbron och vindmöllorna i sundet. På översta bilden i det här inlägget är ett försök till en selfie, inte så lätt när håret blåser i ansiktet hela tiden.

Tillbaka i skrivarstugan tog jag en promenad innan jag besvarade mejl angående de kommande föreläsningarna. Nu är det nämligen fullt upp ända fram till... Ja, faktiskt ända fram till jul. Men några små andningshål har jag däremellan.

Solnedgången var magnifik. När jag skriver det här har mörkret lagt sig utanför stugan och det är snart dags att krypa i säng för att ladda inför morgondagens fyra timmars skrivarkurs i en ny skola.

Tänk vilket varierande arbete jag har. Igår satt jag och läste korrektur på 10 tips för att leva på din kreativitet, idag har jag inspirerat elever att läsa och möts av underbar natur, samt för mig nya bostadsområden utanför Malmö, imorgon är det skrivarkurs... Det finns alltid något roligt att glädja sig åt.

Hoppas att du hade en fin dag och att du får ännu en fin dag, ja att hela veckan blir härlig för dig. Det kommer min att vara.

Ha det så gott!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här