Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 24 april 2017

Anlänt Uddevalla

Anlänt Uddevalla

Ja, då var jag här igen, i Uddevalla. Tänk att ännu ett år har gott i svindlande fart.

Som vanligt bor jag på Sköna Rum, mitt favorithotell. Härliga ljusa rum med bra skrivbord, något som är viktigare än någonsin för mig den här gången, eftersom jag ska jobba en hel del med boken Äventyr i Uddevalla.

Det kommer att bli föreläsningar i flera skolor och massor av researcharbete, där jag ska möta historiker och besöka de historiska platserna. Med andra ord kommer det att bli en intensiv vecka, med långa arbetsdagar.

Efter närmare sex timmars bilkörning var det skönt att sträcka på benen när jag kom fram och hade checkat in på hotellet. Jag styrde stegen till Bohusläns museum, tyvärr kom jag precis när de stängde. Men vad jag såg lockade mig. Museet var inte bara en plats där gamla saker samlades, det verkade även vara en samlingsplats för människor, samt musikevenemang.

Utanför museet ligger kanalen med de stora fina båtarna. Tyvärr är kajen avstängd pga rasrisk, annars hade det var underbart att promenera där.

Men då hade jag missat det här konstverket av en flygare. Måste ta reda på mer om den personen. Jag tror jag är född nyfiken...

När jag checkade in på mitt vanliga hotellrum på Sköna Rum kändes det lite som att komma hem. Här har jag varit en gång om året i... Ja, vad blir det nu 5-7 år? Varje år är det nya skolor och elever.

När solen gick ner över höjden blev himlen gyllene. Jag njöt av solen i vetskap om att det kanske var sista gången jag såg solen den här veckan, för väderprognoserna för den här veckan ser inte bra ut.

Den här dagen slog prognosen in, för när jag vaknade och drog undan gardinen var det första jag såg en gata i uppror av allt vatten som flödade utanför. Skulle kanske ha tagit gummistövlar med mig.

När jag kom tillbaka från min promenad igår gick jag in på nätet och läste nyheterna. På vägen till Uddevalla passerade jag Grästorp. En plats pappa talade mycket om för han hade förälskat sig i platsen. Jag fängslades också av de vackra omgivningarna och tänkte "här skulle jag kunna tänka mig att bo!" När jag fick upp tidningsrubriken såg jag att det hade varit en svår bilolycka på just den vägen, strax innan Grästorp, bara en liten stund efter att jag hade passerat. Ibland har man tur...

Bäst att sätta fart! Om ett tag ska jag möta den första personen som ska ge mig en tydligare inblick i Uddevallas historia. Dessutom vill jag gärna hinna skriva ett kapitel innan jag träffar honom, för bara att komma till staden fick inspirationen att flöda.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se