Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 30 juli 2017

Ur nattens mörker av Caroline Hurtig Läs den!

Ur nattens mörker av Caroline Hurtig 

Vissa böcker vill man aldrig ska ta slut, så är det med Caroline Hurtigs böcker om Själarnas öden. Den senaste boken Ur nattens mörker är annorlunda mot de tidigare, men lika fängslande. En del av boken utspelar sig i vår värld där Vilda hjälper några andra unga människor med det övernaturliga, utan att ha berätta vem hon är.

Det här är en bok man vill sträckläsa, men ändå inte gör, eftersom man vill att boken ska räcka i all oändlighet. En värld där gott och ont, ljus och mörker, beskrivs på ett sätt som känns helt naturligt. Som om det verkligen finns en annan verklighet där allt detta sker, helt nära mig. Läs, njut och försvinn bort i en magisk värld av ord!


När jag håller skrivarkurser rekommenderar jag Carolines böcker, speciellt under de här sommarkurserna, eftersom temat är fantasy. Många utbrister "Den vill jag läsa!" när jag har läst högt ur någon av böckerna om Själarnas öden. Hoppas du känner samma sak efter att ha läst den här recensionen, för om du älskar fantasy och aldrig har läst någon bok av Caroline Hurtig har du verkligen gott miste om något.

Missta aldrig stillhet för trygghet, en fiende är aldrig en vän, ingen kärlek är omöjlig och en förbannelse kanske borde behandlas som en gåva.

I denna tredje del ur själarnas öden möter vi samma karaktärer igen tio år efter händelserna i Månfolkets land.

Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån ...

Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad?

Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog att ta sig upp ifrån. Men det kanske finns någon som kan rädda honom ...Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius? Det finns även någon plats kvar till skrivarkursen vecka 44 nu i höst.

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.