Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 4 september 2017

Kimselius på Island

Kimselius på Island

När du läser det här är jag på Island och igång med föreläsningar, signeringar, intervjuer och sightseeing. När jag skriver inlägget är jag fortfarande hemma och undrar om jag kommer att bryta ihop under flygresan...

På Island släpps en ny översatt bok Svartidauði/Svarta döden, i samband med att jag är där. Om någon månad kommer även Döden på Island ut på isländska.
 
Då har det kommit ut totalt sex översatta böcker på Island. Var på Island 2009 första gången, då Tillbaka till Pompeji/Aftur til Pompei blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker. Landet fullkomligt exploderade på grund av boken, enligt den utbytesstudent som befann sig på plats. Hon berättade att alla pratade om boken och att hon kände sig stolt över att hon var svensk.


Under åtta dagar har jag ett fullspäckat schema här på Island. Bland annat ska vi åka båt till Västmannaöarna, till Hemön som begravdes av lavaflödet vid ett vulkanutbrott. Kanske blir jag så inspirerad av besöket att det blir en ny bok. Som om jag inte hade nog med idéer inom mig.

Vill du ta del av mina tidigare resor till Island kan du titta in under Kimselius resor.

Som schemat ser ut den här gången tror jag inte att jag hinner blogga något under resan, det får förmodligen vänta tills jag kommer hem. Men om jag får tid, lovar jag att lägga ut bilder på Instagram, Twitter och Facebook, så du får se hur jag har det.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  
2 kommentarer:

 1. Låter som en fantastisk resa, även om det är mycket jobb. Vi reste runt på Island två veckor i juli/aug och det var nog den mest fantastiska resa jag gjort. Så mycket av naturens under att se. Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Hej Lisbeth

  Har precis kommit hem från Islandsresan och längtar redan tillbaka. 2019 ska jag tillbaka för ny bokrelease, även om flera isländska böcker kommer att släppas dessförinnan, kommer boken i maj att vara speciellt.

  Ja, Island är magiskt. Hoppas du får möjlighet att resa tillbaka. Har du sett de två böcker jag har skrivit om Island: Döden på Island och Det osynliga folket på Island? Här får du ta del av mycket av den isländska historien.

  Tack för din fina kommentar.

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!