Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 16 maj 2018

Inlagor lästa godkända och trycks just nu

Inlagor lästa godkända och trycks just nu

Som författare med eget förlag gäller det att vara beredd på att slita sig från orden, när annat påkallar uppmärksamheten.

Igår uppslukade orden mig och jag skrev och skrev och skrev på Spöket på Torpa Stenhus. Jag var verkligen inne i ett rejält flöde, hela boken fanns inom mig. Sedan damp tre mejl ner i inkorgen, maken ropade: "nu måste du läsa!". Om han inte hade sagt till mig hade jag fortsatt skriva. Ibland går det inte att stoppa orden.

Det var inlagorna till tre böcker vi hade skickat till tryck. Om du inte vet vad en inlaga är ska jag berätta det. Det är själva texten i boken, allt det som du kommer att läsa när boken är tryckt. Jag har skickat mitt material till tryckeriet, sedan gör de det tryckfärdigt och skickar en kopia till mig för att jag ska godkänna den. Förr kallades det för BLÅKOPIA, efter det var en tryckt version som var blå, lite som en förhandsvisning. Numera får man en pdf-fil. Går snabbare så.

I alla fall kom det tre böcker för godkännande: Snapphanar som är omtryck, Vikingaträl också omtryckning, samt Den magiska porten vid Färgargården, som är den tredje novellsamlingen tillsammans med mina skrivkursdeltagare.

Den bok jag är mest nyfiken på är Den magiska porten vid Färgargården. Mest för att den är ny och bokomslaget är riktigt magiskt vackert.

Eller vad tycker du?

När jag var och föreläste förra veckan såg jag en stor kartong med mina böcker som hade beställts över nätet, det var Vikingaträl och Tillbaka till Pompeji. Det kändes härligt och lite märkligt att se mina böcker så där. Blir lika glad och överraskad varje gång det händer.

Eftersom jag hittade några fel på Snapphanar, saker som hade uppstått när jag hade gjort ändringar, var jag tvungen att göra om och begära ny pdf-fil. Den kom snabbt. Nu är alla tre böckerna godkända och håller på att tryckas, och när jag vet det kan jag knappt bärga mig innan jag får hålla i dem, alla tre.

Som om inte det var nog fick jag mejl från en mycket trevlig journalist från Ulricehamns tidning. De ville intervjua mig om Spöket på Torpa Stenhus. Jag ringde upp och vi hade ett trevligt samtal som kommer att resultera i en artikel i tidningen, förmodligen i slutet av veckan.

Även om jag hade avsatt hela dagen för skrivandet igår blev det inte riktig som jag hade tänkt mig, men jag var produktiv hela dagen och det ger resultat.

Nu ska jag kasta mig över Spöket på Torpa Stenhus igen. Älskar att skriva den här boken... Som om du inte har hört det förut. Det är likadant för varje ny bok. Jag älskar att skriva och jag älskar att vara författare. Hoppas att du älskar att läsa mina böcker...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


2 kommentarer:

 1. Den magiska porten vid Färgargården känns som en mycket suggestiv och spännande titel! Ha en fin försommar med alla dina underbara böcker!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva
  Härligt att du tycker om titeln. Det är riktigt magiska berättelser skrivna av mig och mina skrivkursdeltagare. Tänk vad många författare det finns
  Jag njuter av livet och skriver för fullt. Antar att du som vanligt varvar pluggandet med skrivandet. Allt gott önskar jag dig!
  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!