Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 december 2018

Finns det någon historisk händelse du vill jag ska skriva om?

Finns det någon historisk händelse du vill jag ska skriva om?

Det kommer många brev från läsarna, flera av dem önskar att jag ska skriva om en speciell händelse, eller en historisk person. När många av mina läsare önskade samma sak, bestämde jag mig för att starta en ny bokserie utifrån den historiska äventyrsserien Theo och Ramona. Den nya serien heter Theo- och Ramonaäventyr, där är det läsarna som bestämmer vilka ämnen jag ska skriva om.

Den första boken var Månstenen
Månstenen är faktiskt en fantasy, en av anledningarna till att jag startade den här serien. Många läsare ville att jag skulle skriva om framtiden och till slut gav jag med mig. Eftersom jag älskar fakta läste jag in mycket om genteknik och framtidstänkande. Utifrån det bildade jag mig en uppfattning om hur framtiden skulle komma att se ut. Älskar omslaget till Månstenen. Boken var rolig att skriva och många säger att det här är deras favoritbok.

Andra boken blev Skräckresan med Titanic
Du anar inte hur många som har skrivit till mig och bett mig skriva om Titanic. Till slut gav jag med mig och det blev Skräckresan med Titanic. När vi släppte den på Bokmässan i Göteborg sålde den slut redan på lördag morgon, trots att vi hade tagit dubbelt så många böcker med oss mot vad vi vanligtvis brukar göra av den ny titel. Boken är precis skickat till omtryck igen, för femte gången. Det är en bok som bara säljer och säljer och säljer och det fick mig att verkligen förstå hur mycket läsarnas önskemål betydde. Jag lyssnar, vad vill du jag ska skriva om?

Tredje boken är Sveriges Pompeji Sandby borgs öde
Sveriges Pompeji Sandby borgs öde är en bok som har mycket samhörighet med Tillbaka till Pompeji, min debutbok, på så sätt att även Sandby borg är en plats som lämnats orörd sedan människorna dött i borgen. Sandby borgs öde har blivit känt i hela världen och de stora tv-kanalerna har varit där och filmat. Ännu en gång prickade fansen in rätt ämne. Tack!

Fjärde boken är Det osynliga folket på Island
Det osynliga folket på Island var min isländska förläggares önskan att jag skulle skriva. Det är en bok som handlar om isländska myter och historier. Boken kom ut samma år som Döden på Island, som berättar om Islands historia. En bra kombination, eller hur?

Femte boken är Mysteriet med Guldgubbarna
Mysteriet med Guldgubbarna fick jag i uppdrag från Ronneby kommun att skriva. Åh, vad roligt det var. Jag fick hjälp av Blekinge Museum att ta fram fakta och fick en guidad tur på platsen. Samma år som boken släpptes berättade arkeologen att de nya fynden som hade gjorts bekräftade min historia i boken. Gissa om jag jublade.

Sjätte boken är Spöket på Torpa Stenhus
Spöket på Torpa Stenhus var en lärare och hennes elever som önskade att jag skulle skriva om. Jag hade ingen aning om vad Torpa Stenhus var, men när jag hade läst lite om det blev jag mycket inspirerad. Visste du att Gustav Vasa  hämtade sin hustru Katarina Stenbock på slottet? Slottet har också massor av spöken och jag älskar att berätta om dem. Tycker du att läsa om spöken?

Sjunde boken blir Silverskatten på Johannishus slott
Silverskatten på Johannishus slott kommer ut först 2019. Idén till den fick jag av greve Wachtmeister på Johannishus slott och genom att jag hade kommit att läsa om skatten när jag forskade inför boken Mysteriet med Guldgubbarna.

Precis som böckerna i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona, är även Theo- och Ramonaäventyrsböckerna helt fristående och kan läsas i vilken ordning du vill.

Kom det några idéer? Har du något du vill jag ska skriva om? Mejla Kim M. Kimselius genom att trycka på namnet så får du mejladressen.

Hoppas få höra av dig!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!