Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 juni 2019

Fånga skrivflödet under sommaren 6 tips att fånga skrivflödet

Fånga skrivflödet under sommaren
6 tips att fånga skrivflödet


Skrivflödet för min del
För många är sommaren lika med att skriva. Så har det varit för mig i alla år, men i år är första gången på 22 år som jag har tagit semester från skrivandet. Jag har klarat det en halv vecka än så länge...

Även om jag har bestämt mig för att inte skriva dyker orden upp, nya berättelser tar form inne i huvudet. Då säger jag till mig själv: Okej, du ska INTE starta upp datorn för att sätta dig och skriva i timmar inomhus, MEN du kan ta med dig din skrivbok och sätta dig i skuggan under ett träd och få ur dig orden.

Då är det lättare att låta bli att skriva, eftersom jag inte förbjuder mig från att göra det. Jag vet att det finns alternativ att ta till när skrivklådan blir alltför stark.


Ditt skrivflöde
Kanske har du samma problem, att orden kommer, men du egentligen inte har tid/tillåtelse att skriva. Delar du semestern med släkten är det många måsten och man ska umgås. Då är det bra att ta till några knep.

Mobilen och Ipad
I stort sett alla människor har en mobil nuförtiden. Eller hur? Om du tillbringar semestern med någon annan kan just mobilen vara din räddning, eller Ipaden. Men mobilen är mer diskret om du inte vill visa vad du håller på med.

Google docs
Genom mobilen/ipaden kan du skriva i Google docs. Bara att öppna och fortsätta där du var.

Molnet
Du kan också ha din berättelse i molnet. Då har du möjlighet att skriva ner lite text då och då från din mobil/Ipad, precis som med Google Docs.

Meddelande
Du kan mejla texten till dig själv när du har skrivit den i mobilen/på Ipaden.

Post-it-lappar
Sedan har vi de gamla kära Post-It-Lapparna, de som jag kallar för Gula Lappar under mina skrivarkurser. Om du har ett litet block med gula lappar i fickan och en pennstump, kan du skriva ned alla dina tankar och idéer, var du än är.

Skrivboken
Inte att förglömma, den kära skrivboken. Den med mjuka skinnpärmar, med häftiga pärmar, kanske med lås... Ja, den där unika skrivboken som får dig att vilja skriva så fort du ser den.

Bär med dig den och skriv lite då och då. Ibland kan det se bättre ut i omgivningens ögon än när du håller på med mobilen. Där kan du ju sitta och surfa runt på Facebook, Twitter, Instagram och allt annat man kan göra med mobilen. Men ser gammelmormor att du sitter med din kära skrivbok, då blir du säkert lämnad i fred.

Vet du, nu har jag blivit så inspirerad att jag ska ta med mig min skrivbok, den med mjuka, bruna skinnpärmar, och sätta mig under ett skuggande träd, i doften av jasmin och rosor och skriva på en ny bok. Jag tillåter mig att göra det, lite som hobby på min semester.

Vad gör du på din semester?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!