Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 31 juli 2019

Boktugg om Kimselius Öppet hus 3-4 augusti 2019

Boktugg om Kimselius Öppet hus 3-4 augusti 2019

Boktugg är en nättidning som alltid håller reda på allt som händer i branschen. Jag älskar att läsa den. Sölve Dahlgren var snabb med att skicka frågor till mig om mitt Öppet Hus i helgen 3-4 augusti och idag ligger det en jättefin artikel om det på Boktugg.

Artikeln börjar så här:
Författaren Kim M. Kimselius kommer inte att ställa ut på Bokmässan i Göteborg 2019. I helgen har hon istället Öppet hus för sina fans vilket blir en bokmässa i miniatyr. Hon ser en trend – inte minst egenutgivare satsar hellre på flera små mässor än en stor.
Egenutgivare eller mikroförlag, Roslagstext har gett ut Kim M. Kimselius böcker ända sedan hon lämnade B Wahlströms förlag. Hon är en produktiv författare som denna vecka släpper sin 57:e bok. Det är den 30:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, Pirater och vulkanutbrott på Island.
– Den blir min 57:e bok. Wow! Det känns magiskt att nämna den siffran. Aldrig trodde jag att det skulle bli så många böcker när jag bestämde mig som åttaåring att bli författare. Det börjar bli trångt på hyllorna med mina egna böcker. Jag måste köpa fler bokhyllor. Innan året är slut lär jag nog ha gett ut 60 böcker. Mitt mål, 100 böcker innan jag dör, känns inte längre ouppnåeligt, säger Kim till Boktugg.

Kika in på Boktugg för att läsa artikeln i sin helhet. Om du ännu inte prenumerera på nättidningen tycker jag att du ska göra det. Här får du läsa om allt som händer i branschen och det är helt gratis.

Igår gjorde vi klart "montern" här hemma. Eftersom den stora pyramiden vi brukar ha på bokmässan inte fick plats löste vi det på ett annat sätt.

Bild från bokmässan i Göteborg 2018 då vi hade boksläpp på Tsunamikatastrofen i Lissabon och Spöket på Torpa Stenhus, samt Häxjakten.

Eftersom jag för varje år har skrivit allt fler böcker började det bli ont om plats på den stora pyramiden på bokmässan. Därför gjorde Jan en minipyramid att ha bredvid den stora. Det är den lilla pyramiden vi nu använder oss av hemma. Den som såg så liten ut på bokmässan ser rätt stor ut när man sätter den i matsalen, eller vad tycker du? Kotten var med hela tiden vi packade upp böcker,  självklart kom han med på ett hörn när jag fotograferade pyramiden.

Eftersom Sölve ville ha ett nytaget foto till Boktugg, skyndade vi oss att ta ett sådant. Jag brydde mig inte om att måla mig, för det syns ändå inte på bild, eller? Jag var glad att jag var rätt fint klädd, så klädseln fungerade också. Det var bara att ta ett foto och skicka iväg. Som du ser på Boktuggs foto ovan lade de in bilden på Pirater och vulkanutbrott på Island i ovanstående bild.

En av mina skrivkursdeltagare, Marie Robé Stormbringer, som varit på besök hemma hos mig, skrev så här när jag lade ut Sydöstrans bild om Öppet hus hemma hos mig:
"Åh, det där rummet med alla böckerna... 😍 Det är som att få en titt in i himmelriket. 💖💖💖
Jag kommer ihåg känslan när vi fick vara där inne. 🤗😍 Böcker, böcker, böcker... Alla fina omslag, lukten av nya böcker. Påtagligheten i att du skapat allt det där. Det var bara: WOW! ❤"


Varje gång jag blir fotograferad här, något som sker varje gång det kommer en ny journalist/fotograf, tänker jag på att jag borde ta bort alla gamla böcker i bakgrunden och bara ha mina böcker där. En dag ska jag göra det, men inte nu. Det är fortfarande en del pyssel innan jag öppnar portarna till mitt paradis på lördag 12.00. Om du missade gårdagens inlägg om Öppet Hus kan du läsa all information om vad som händer lördag-söndag 3-4 augusti hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda, Blekinge.

Hjärtligt välkommen!

(Och medan jag skrev den här artikeln for Kotten fram och tillbaka i "kooikerfnatt", ut i trädgården, in och upp i soffan, attackerade Kiara och for iväg ut igen... Dags att aktivera Kotten en stund med andra ord.)


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare
Copyright Kim M. Kimselius


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!